Amestecă sare de lămâie cu detergent de vase. Soluția care te scapă de cele mai grele probleme din bucătărie cât ai pocni din degete

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă sare de lămâie cu detergent de vase. Soluția care te scapă de cele mai grele probleme din bucătărie cât ai pocni din degete
Amestecă sare de lămâie cu detergent de vase. Soluția care te scapă de cele mai grele probleme din bucătărie cât ai pocni din degete

Bucătăria poate fi numită sufletul gospodinei, deoarece este locul din apartament unde femeile își petrec, probbil, cea mai mare parte a timpului. Chiuveta și aragazul însă, sunt locurile care se folosesc cel mai des și se murdăresc cel mai repede. Iată o soluție simplă pentru a le curăța de murdărie și depunerile de grăsime.

Nicio gospodină nu ar vrea să fie judecată pentru dulapurile pline de grăsime și pentru un aragaz plin de supă.

Ceea ce ridică o altă întrebare - cum poți face ordine în spațiul tău fără a fi nevoit să-ți consumi toată energia frecând toată murdăria încăpățânată și să economisești bani?

Din fericire, nu va trebui să căutați prea departe răspunsul, deoarece puteți, la propriu, să curățați toate suprafețele din bucătăria dumneavoastră cu un mic lucru pe care îl puteți face singur.

Amestecă sare de lămâie cu detergent de vase. Rezultatul te va uimi

 

Umpleți o jumătate de pahar cu apă și adăugați 2 linguri de acid citric (sare de lămâie). 

Se amestecă bine lichidul și se adaugă aici o jumătate de lingură de detergent lichid de vase.

Formula rezultată combină acidul, alcalinul și o acțiune spumantă și poate spăla practic orice tip de murdărie.

Înlocuiți cu acest produs substanțele chimice de uz casnic scumpe, dar nu întotdeauna eficiente, și vă veți bucura în curând de o bucătărie limpede ca cristalul. Nu uitați să spălați orice reziduu cu o cârpă umedă după utilizare.

Vezi și:

Probleme comune de uz casnic pe care le poți rezolva doar cu un pahar de sare

 

Oricât de mult îți faci curat în casă, mai devreme sau mai târziu vei avea mirosuri neplăcute în bucătărie, baie sau chiar în dormitor și aceasta este doar una dintre ocaziile în care sarea intră în joc. Dar există multe pe care această substanță poate face pentru tine.

* Îndepărtați petele negre de pe tigăi cu acest truc cu folie de aluminiu. Este incredibil cum dispar!

* Desfundă chiuveta. Sarea va lua cu ea resturi alimentare, calcar și orice alt reziduu care împiedică scurgerea corectă a apei.

* Curățați tacâmurile. Pentru a le reda strălucirea inițială, mai ales dacă sunt argintii sau din cupru, scufundarea lor într-o soluție de apă sărată este cea mai bună idee.

* Îndepărtați petele de pe haine. Puțină sare pe petele de sânge sau de vin roșu va da o viață nouă hainelor tale. De asemenea, puteți amesteca sarea cu detergentul.

* Curățați în profunzime cuptorul. Dacă cuptorul tău cu microunde mai miroase a mâncare de săptămâna trecută, presară puțină sare și un strop de scorțișoară pe farfurie, pornește aparatul pentru câteva minute și va fi proaspăt.

* Curățați geamurile. Diluarea a două linguri de sare în trei litri de apă va avea ca rezultat o soluție puternică împotriva petelor de apă dură de pe sticlă și ferestre. Trebuie să terminați curățarea cu un ziar.

* Încercați aceste trucuri pentru curățarea casei și vă va fi mai ușoară viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel