Amestecă ghimbir, lămâie și usturoi: Ingredientele care sperie răceala și guturaiul sezonier, la îndemână în fiecare casă

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă ghimbir, lămâie și usturoi: Ingredientele care sperie răceala și guturaiul sezonier, la îndemână în fiecare casă
Amestecă ghimbir, lămâie și usturoi: Ingredientele care sperie răceala și guturaiul sezonier, la îndemână în fiecare casă

Usturoiul, ghimbirul și lămâia sunt remedii populare dovedite pentru răceala comună și guturaiul sezonier. Cum poate acest trio magnific să ne ajute în sezonul toamnei.

Internetul a fost inundat de sfaturi despre cum să vă protejați de răceli prin utilizarea unor produse simple. Unele cer mult usturoi, altele se bazează pe puterea lămâii, dar mai ales pe ghimbir. Unii "experți" te asigură că dacă mănânci cantități mari de ghimbir în fiecare zi vei ține virușii la distanță. Mai mult, se recomandă chiar să porți brățări antivirale cu ghimbir, nu se știe de ce, pe mâna și piciorul stâng.  Ceva de genul amuletelor în timpul apocalipsei zombi.

Adevărul, ca întotdeauna, se află la mijloc. Pe de o parte, reprezentanții medicinei oficiale, inclusiv ai Organizației Mondiale a Sănătății, au declarat în mod clar că usturoiul, lămâia și ghimbirul nu protejează împotriva tuturor virusurilor, mai ales împotriva SARS-CoV-II. Pe de altă parte, toate aceste produse, precum și turmericul, afinele și varza murată întăresc sistemul imunitar, ceea ce este foarte util în timpul unei pandemii. 

Usturoi

 

S-a dovedit că usturoiul este un stimulent puternic al sistemului imunitar. Nu numai că reduce riscul de a prinde o infecție virală respiratorie acută (în timpul epidemiei de coronavirus nimeni nu a anulat infecțiile obișnuite), dar, de asemenea, aproape la jumătate din perioada de recuperare, dacă o faci, ai prins o răceală. Tinctura alcoolică de usturoi este deosebit de eficientă împotriva infecțiilor virale respiratorii acute. Luați 1 pahar mic pe zi - și veți fi sănătoși!

Ce altceva este bun la usturoi? Este bun pentru scăderea tensiunii arteriale. Unii medici o recomandă chiar ca alternativă la pastile. Dar, desigur, acestea sunt doar fluctuații minore. 

Usturoiul este, de asemenea, bogat în compuși de sulf (vă amintiți mirosul de usturoi), dintre care cel mai cunoscut este alicina. Este cea care vă normalizează metabolismul și previne, de asemenea, creșterea tumorilor maligne. Nu uitați că alicina este un compus foarte instabil, așa că va fi activă pentru o perioadă scurtă de timp după ce ați tăiat sau zdrobit un cățel de usturoi. Allicina se pierde aproape complet în timpul tratamentului termic. Așadar, usturoiul prăjit este delicios, dar inutil.  Dar o salată din sfeclă fiartă (coaptă) cu prune și usturoi, iubită de mulți oameni, este un fel de mâncare foarte sănătos! Dar trebuie să adăugați usturoiul în ea chiar înainte de a o servi, nu cu mult timp înainte.

Lămâie 

 

Un remediu antiinflamator popular major și îndrăgit. Combinația dintre o doză puternică de vitamina C și alte minerale și acizi organici benefici face ca lămâile să fie unul dintre alimentele de bază pentru imunitate. Este, de asemenea, un mare detoxifiant - normalizează secreția biliară și vindecă alte organe, inclusiv intestinele. 

Lămâia este, de asemenea, o modalitate excelentă de a calma stările de greață. Dacă vă simțiți rău, sugeți o felie de lămâie și greața va dispărea. Nu degeaba cei care suferă de mahmureală sunt sfătuiți să bea mai multă apă cu puțin suc de lămâie. De altfel, apa fierbinte ucide unele dintre proprietățile utile ale acestui fruct, așa că nu puneți lămâia în ceaiul fierbinte, lăsați-l să se răcească puțin, apoi adăugați-o.

Vitamina C este conservată la maximum în lămâie, ca și în alte citrice, până când fructul este tăiat. Pregătiți rapid amestecuri de fructe, smoothie-uri, stropiți cu suc de lămâie peste peștele gătit, fructe de mare, proaspete.salate. Profitați din plin de ea. 

Ghimbir

 

O rădăcină magică, plină de vitamina C și aminoacizi, este foarte bună pentru stimularea sistemului imunitar. Iar atunci când este combinat cu alte alimente sănătoase, ghimbirul este pur și simplu irezistibil. Toată lumea știe despre ceaiul cu ghimbir și lămâie. Și iată un alt remediu popular puternic pentru răceală și pentru întărirea vaselor de sânge (și, prin urmare, împotriva atacurilor de cord) - radeți ghimbirul decojit, lămâia cu coajă, amestecați cu miere și puneți-o la frigider. Luați 1 linguriță pe zi. Testat de milioane de oameni - funcționează! 

Ghimbirul este un excelent spărgător de grăsimi și este îndrăgit de nutriționiști și de toți cei care vor să slăbească din acest motiv. Este, de asemenea, un afrodisiac destul de serios, bărbați, luați aminte.

Partea bună a ghimbirului este că își păstrează toate substanțele nutritive sub orice formă. Ghimbirul proaspăt și cel murat, precum și pudra de ghimbir sunt la fel de utile.

Ghimbirul este bun pentru a fi adăugat în supe și se potrivește cu multe cereale, cu excepția hrișcăi și a grișului. Este bun în marinate și în multe sosuri. Produsele de patiserie și deserturile cu ghimbir sunt un tratament special. Cât de frumoasă este pâinea de ghimbir, turta dulce, brioșele, ghimbirul confiat și ghimbirul acoperit cu ciocolată. Amintiți-vă doar că în deserturile calde, ghimbirul se adaugă la sfârșitul gătitului, iar în aluaturi în etapa de frământare. 

Cine nu ar trebui să consume ghimbir, usturoi și lămâie

 

Din păcate, aceste stimulente naturale sunt contraindicate tuturor celor care suferă de ulcer gastroduodenal, boli intestinale și stomacale - gastrită, esofagită, reflux etc.

Ghimbirul poate, de asemenea, să irite membrana mucoasă a vezicii biliare și să crească tensiunea arterială. De asemenea, are un efect laxativ și, în timp ce acest lucru este util în cazul tulburărilor cunoscute, cei care pur și simplu mestecă ghimbir toată ziua pot avea diaree. 

Lămâile nu trebuie consumate de persoanele cu pancreatită și hiperaciditate a stomacului. Ca toate citricele, lămâile pot provoca alergii.

Usturoiul trebuie exclus din dieta persoanelor cu afecțiuni renale. În plus, crește pofta de mâncare și este suficient de calorică, deci poate fi un pericol suplimentar pentru persoanele supraponderale aflate în carantină. 

Ca întotdeauna, moderația este importantă. Vă sfătuim să vă asigurați că includeți usturoi, ghimbir și lămâi în dieta de carantină: aceste alimente vă vor ajuta să vă întăriți imunitatea și să vă diversificați meniul. Dar nu le luați în serios ca pe un antidot la ciuma actuală, nu le mâncați la kilogram și, cu atât mai puțin, nu le purtați ca amulete. Apocalipsa zombi nu a sosit încă. 

Amestecă ghimbir, lămâie și usturoi și ține răceala și guturaiul la distanță. Rețeta pas cu pas

 

Siropul din ghimbir, lămâie și usturoi este cel mai eficient pentru tuse, inflamația căilor respiratorii și viruși. Ca măsură de precauție, se recomandă să luați 1 lingură pe zi pentru a crește imunitatea. Datorită lămâii și ghimbirului, gustul cepei nu este atât de intens și chiar experimentez că este bine tolerat de copii. Pentru a susține efectele de vindecare ale siropului, adăugați miere și un vârf de curcuma.

Ingrediente:

* 1 ceapa mare

* 1 lămâie

* 2 – 3 cm de ghimbir

* zahăr.

 

Pregătire:

Curățați o ceapă și tăiați-o în jumătate de felii.

Spălați lămâia și tăiați-o în jumătăți de felii fără a o curăța.

Se curăță ghimbirul și se taie felii subțiri .

Puneți într-un recipient în mai multe straturi: Ceapă, lămâie, ghimbir – și presărați întotdeauna cu o lingură de zahăr, până când toate ingredientele au fost terminate.

Acoperiți recipientul cu folie alimentară și așezați-l aproape de ro sursă de căldură. După 3 zile, scurgeți siropul rezultat și aruncați conținutul recipientului. Aceste 3 zile sunt perioada în care substanțele active sunt eliberate din ingrediente și sunt gata de utilizare .

Luați câte o lingură pe zi și păstrați conținutul siropului în frigider. Dacă copiii trebuie să bea siropul, vă sugerez să dați doar 2 cm de ghimbir pe răzătoare. Dacă adulții trebuie să bea siropul, dați 3 cm de ghimbir.

Cum ajută siropul?

- pentru gripă tuse și rinită

- acționează și împotriva tusei sufocante și paroxistice

- tratează inflamația din cavitatea bucală

- ajută la tratarea bronșitei și pneumoniei

- mărește imunitatea generală a corpului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel