Amestecă aceste două ingrediente din dulapul de bucătărie și pune-le în mașina de spălat: Efectul te va uimi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Amestecă aceste două ingrediente din dulapul de bucătărie și pune-le în mașina de spălat: Efectul te va uimi
Amestecă aceste două ingrediente din dulapul de bucătărie și pune-le în mașina de spălat: Efectul te va uimi

Perdelele și draperiile îți fac casa confortabilă, iar casa ta prinde viață. Însă perdelele îngălbenite sau gri dau un aspect neîngrijit și trist casei. Iată cum să păstrezi albul, cu câteva trucuri simple.

Jaluzelele, deși sunt practice, au adesea un aspect prea corporatist și steril, motiv pentru care cei dornici de confort folosesc perdelele pentru a aduce viață, culoare și atmosferă în casa lor.

Cele întunecate sunt ușor de întreținut, dar ce să faci cu perdelele albe? Praful, murdăria, fumul de țigară, încălzirea - toate acestea au un impact negativ inevitabil asupra culorii perdelelor albe. Oricât de mult ai încerca să le păstrezi curate, de multe ori le scoți din perdelele de la mașina de spălat nu cu o culoare albă și strălucitoare, așa cum te aștepți și îți dorești, ci cu o nuanță galbenă sau gri și cu un aspect neplăcut? Întreținerea și spălarea perdelelor albe în mașina de spălat este posibilă dacă cunoașteți secretele unei bune gospodine.

Nu rata: Pune o ceapă în congelator pentru 15 minute. Un truc atât de simplu, care te scapă de o mare bătaie de cap

Perdele albe strălucitoare după spălare? Da, este posibil Pentru a vă ajuta să aveți grijă de textilele de acasă și să vă bucurați de strălucirea și curățenia strălucitoare a perdelelor albe, am adunat câteva trucuri din bucătăria celor mai bune gospodine. Odată ce ai descoperit ce să pui în mașina de spălat pentru a-ți păstra perdelele de un alb strălucitor, nu va mai trebui să alegi niciodată o altă culoare de textile pentru casă, nu pentru că o preferi, ci pentru că te temi că albul nu poate fi întreținut, se uzează repede și necesită înlocuire frecventă, costând o parte deloc neglijabilă din bugetul tău.

Amestecă aceste două ingrediente din dulapul de bucătărie și pune-le în mașina de spălat

 

Răspunsul nu este un detergent scump, ci se ascunde în dulapul din bucătărie. Bicarbonatul de sodiu se dovedește a fi remediul perfect pentru albul strălucitor al perdelelor tale. Puneți două linguri în mașina de spălat, perdelele dumneavoastră vor fi ca noi și va face o treabă excelentă pentru a îndepărta îngălbenirea și murdăria și praful acumulate.

De asemenea, puteți amesteca bicarbonatul de sodiu cu praful de copt înainte de a-l adăuga în compartimentul mașinii de spălat. Aveți grijă să amestecați bine pentru ca bicarbonatul de sodiu să nu se împrăștie peste tot. Dacă pulberea este lichidă, ar fi bine să o dizolvați înainte de a o turna în mașină.

În cazul perdelelor foarte vechi sau a celor cu pete persistente, înmoaie-le în apă cu un pliculeț de bicarbonat de sodiu timp de 2-3 ore și apoi spală-le la mașina de spălat. Diferența vă va încânta.

Obține perdele de un alb strălucitor cu aceste trucuri simple

 

Puteți să vă ușurați viața și să vă faceți timp pentru dumneavoastră dacă urmați aceste sfaturi pentru spălarea perdelelor în mașina de spălat. De asemenea, sfaturile vă vor economisi bugetul, deoarece vă veți proteja țesăturile și le veți prelungi durata de viață, în loc să fiți nevoiți să cumpărați des perdele noi pentru casa dumneavoastră.

1.  Coborâți temperatura

Perdelele se spală la 30 de grade. Mai ales cele delicate. Temperaturile mai ridicate le pot distruge. 

2.  Uscați în mod natural

Nu vă grăbiți la uscare. Lăsați perdelele să se usuce în aer liber. Nu folosiți o centrifugă pentru a evita o călcare lungă, grea și anevoioasă a țesăturilor care se încrețesc. Nu folosiți uscătorul pentru a evita deteriorarea și micșorarea țesăturii. Ridurile pe care le va forma uscarea la mașină vor dura mult timp pentru a fi călcate. Cel mai bine este să atârnați perdelele doar puțin umede, astfel încât acestea să se usuce complet pe ferestre. Asigură-te doar că ferestrele trebuie să fie deschise în acest caz, pentru a nu crește excesiv nivelul de umiditate din încăpere și a nu te îmbolnăvi de la mucegai.

3.  La momentul potrivit

Nu dați jos perdelele și nu le băgați în mașina de spălat decât înainte de a le spăla efectiv. Acest lucru face ca pliurile să fie mai puține și îți ușurează munca de călcare.

4.  Detergentul potrivit

Alegeți un detergent potrivit pentru țesăturile delicate și special formulat pentru rufe albe. Așa cum am spus, adăugați și bicarbonat de sodiu, face minuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel