Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor / Foto: Unsplash
Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor / Foto: Unsplash

Amenzi de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor.

În primele patru luni ale anului, inspectorii Administrației Naționale Apele Române au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor, transmite Mediafax.

Administraţia Naţională „Apele Române” administrează apele din domeniul public al statului şi infrastructura Sistemului Naţional de Gospodărire a Apelor precum şi infrastructura sistemelor naţionale de veghe hidrologică, hidrogeologică şi de monitorizare a calităţii resurselor de apă aflate în patrimoniul său.

 

Amenzi de milioane de lei pentru nerespectarea legislației din domeniul gospodăririi apelor

 

Potrivit unui comunicat al Apelor Române, în perioada ianuarie - aprilie 2022, la nivel național, inspectorii au făcut 2.525 de controale.

În urma acestora, au fost date amenzi în valoare totală de 3.003.500 lei și s-au înaintat 4 sesizări către organele de cercetare penală. Dintre acestea, cele mai multe amenzi au fost aplicate pentru exploatarea ilegală a agregatelor minerale (47%).

 

Sute de balastiere și stații de epurare au fost controlate de autorități

 

Au fost verfiicate 420 de balastiere, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 1.470.000 de lei, 410 stații de epurare și sistemele de alimentare cu apă, unde s-au aplicat amenzi în valoare de 190.000 de lei. De asemenea, s-au verificat și 424 agenți economici și primării pentru verificarea stării de salubritate a cursurilor de apă, amenzile aplicate fiind în valoare totală de 172.500 lei.

„Echipele de inspectori din cadrul Administrației Naționale acționează în teren prin verificarea și, după caz, sancționarea celor care nu respectă legislația din domeniul apelor. În cadrul acțiunilor de control, inspectorii stabilesc măsuri care vizează readucerea apelor și a lucrărilor afectate la starea inițială prin aplicarea principiului ”, se arată în comunicat, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel