Ambasadorul Italiei în România: "Investiţiile aduc bogăţie, în ciuda retoricii naţionaliste de modă veche"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Legăturile comerciale între România şi Italia cresc în continuare, fiind "un semn concret al încrederii", a declarat, miercuri, ambasadorul Marco Giungi la recepţia de Ziua Naţională a Italiei, citat de Agerpres.

"Cifrele sunt mai puţin importante decât creşterea. Încă nu vreau să mă laud cu cifre şi topuri, indiferent cât de excelente sunt. Prefer să subliniez că legăturile comerciale cresc în continuare, fiind un semn concret al încrederii evocate de preşedintele Mattarella (Sergio - n.r.)", a declarat Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România.

Diplomatul a arătat că "investiţiile nu sunt un joc la finalul căruia să ajungi la zero, anume câştigurile unuia sunt echilibrate de pierderile altuia".

"Investiţiile aduc bogăţie, în ciuda retoricii naţionaliste de modă veche ce vorbeşte de multinaţionalele malefice care vin şi exploatează ţara. Economiile noastre, mai mult de când România a intrat în UE, sunt tot mai integrate", a adăugat Giungi.

Citeşte şi: Ambasadorul Italiei în România: „Fraternitatea româno-italiană are rădăcini mult prea adânci în trecut”

Diplomatul a amintit şi de vizita de stat în Italia a preşedintelui Iohannis în octombrie anul trecut, "prima după Revoluţia din 1989, prima a unui preşedinte român ales democratic".

În acest context, Giungi a citat în limba română din discursul preşedintelui Mattarella la dineul oferit, atunci, în onoarea lui Klaus Iohannis:

"România şi-a dorit cu ardoare să fie europeană pentru că este de origine latină, încă de la afirmarea sa ca stat. Lunga şi dureroasa sa experienţă a regimului comunist a împiedicat timp de aproape jumătate de secol această înclinaţie naturală care s-a realizat din plin numai după Revoluţie, atunci când a urmat calea care a făcut ca România să intre în familia Nord-Atlantică şi în cea europeană".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel