Ambasada Ucrainei de la București, reacție după declarațiile lui Andrei Marga: "O abatere deosebit de flagrantă"

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada Ucrainei de la București reacționează, după declarațiile fostului ministru de Externe Andrei Marga. 

Ambasada Ucrainei din România a reacționat pe contul ei de Facebook după ce fostul ministru de externe Andrei Marga a declarat vineri, în timpul unei conferințe care a avut loc la Alba Iulia, că Ucraina ar trebui să cedeze teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga al unui stat european și democratic face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor. Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent”, a scris ambasada.

Ucrainenii consideră că acest tip de declarații „nu sunt accepatibile în nicio circumstanță”.

„Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, se mai arată în postare

Andrei Marga, care a fost ministru de externe și al educației, dar și rector al prestigioasei Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a făcut declarațiile care susțin retorica Kremlinului la lansarea cărții sale ”Soarta democrației” în cadrul Târgului de Carte ”Alba Transilvana”.

Fostul ministru de externe în cabinetul Ponta 1 a declarat la Alba Iulia că Ucraina are „frontiere nefirești” și susține că ar trebui să cedeze mai multe teritorii Rusiei, Ungariei, Poloniei și României.

Citește aici declarațiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel