Ambasada SUA în București: ”PERICOL pentru România!” Corupții țării și aplicarea metodei Moscova

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer, a vorbit despre corupția din România și modul în care anumiți politicieni se raportează la această luptă.

Posibila încetinire a luptei anticorupție îngrijorează Ambasada Statelor Unite din București. Potrivit reprezentanței diplomatice, această evoluție ar fi un factor de risc în relațiile internaționale ale Bucureștiului.

"Un factor de risc care ne îngrijorează mult este încetinirea luptei anticorupție. Corupția este un vector de influență și poate fi extrem de periculoasă pentru România. Este cel mai important dintre toate motivele pentru care România ar trebui să continue lupta împotriva corupției", a declarat într-un interviu la Europa FM consilierul politic al Ambasadei SUA, David Allen Schlaefer.

”Rusia este mai activă – atât în Europa, cât și în România. De asemenea, în Statele Unite, desigur. Pentru noi, obiectivul este simplu: să vulnerabilizeze România și să slăbească legăturile ei cu restul Europei și cu Statele Unite. Acesta este interesul Rusiei".

Diplomatul american a adăugat că Ambasada SUA e în legătură cu oficialitățile locale

Au fost însă identificate persoane publice din România care să promoveze interese ostile Occidentului?

"Există persoane care devin aliați de conjunctură ai Moscovei, care adoptă – uneori, fără să fie conștienți – retorica Rusiei. Mai sunt persoane care fug de justiție, desigur, care au probleme de corupție, care folosesc un naționalism negativ: o retorică împotriva valorilor occidentale și o retorică anticorupție", a spus David Schlaefer, în EXCLUSIVITATE la Europa FM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel