Ambasada Rusiei, reacție în cearta Cîțu - Teodorovici: România a achitat o contribuție suplimentară de 4 milioane de euro

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

 

Ambasada Rusiei la București precizează că România este a cincea țară acționară a Băncii Internaționale de Investiții. O contribuție suplimentară de 4 milioane de euro a intrat în contul Băncii la data de 12 iulie 2018.

Precizările ambasadei Rusiei vin în urma scandalului izbucnit între senatorul PNL, Florin Cîțu, și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.


”Decizia de majorare a ponderii României în partea achitată a capitalului social al Băncii Internaționale de Investiții (BIB) de până la 7,04% a fost luată aproximativ la o lună de la cea de-a 109-a ședință a Consiliului Bancii în municipiul Iaroslavl (Rusia), care a avut loc între 4 și 5 iunie 2018. O contribuție suplimentară de 4 milioane de euro a intrat în contul Băncii la data de 12 iulie 2018. Ca urmare a plății efectuate, cota deținută de România în capitalul social al Băncii Internaționale de Investiții a crescut la 22,45 milioane de euro, ceea ce i-a permis să devină a cincea țară acționară a BII în ceea ce privește volumul investițiilor.  În același timp, portofoliul actual de proiecte al Băncii Internaționale de Investiții în România se ridică la peste 78 de milioane de euro. Investițiile, printre altele, vizează sectoarele de producție și comercializare a produselor agricole, construcția de noi spații pentru centrele comerciale”, a transmis, pe Facebook , Ambasada Rusiei la București.

”La 13 iulie 2015, Banca Internațională de investiții a semnat un acord de credit cu compania românească Agricover Credit IFN SA. Fondurile de creditare vor fi orientate spre susținerea gospodăriilor fermierilor mici și mijlocii din România. Creditul în valoare de 10 milioane euro a fost acordat pentru o perioadă de 7 ani. 

• La 8 iulie 2016 a fost încheiat un acord de credit cu compania românească Avicola Buzau SA (grupul Aaylex, marca CocoRico) în valoare de 4,3 milioane de euro pe un termen de 5 ani. Fondurile au fost îndreptate pentru achiziționarea de active (ferme crescătorii de păsări și un abator) pentru a crește propria producție de carne de pasăre. 
• La 22 martie 2017 a fost încheiat un acord prin care Banca Internațională de investiții a participat la creditarea societății conerciale românești MEP Retail Investments SRL cu o sumă totală de 1.380 milioane lei (cota de participare a BII este de 75 milioane lei) cu scopul de a finanța tranzacția de achiziționare a companiei românești Profi Rom Food SRL, care activează în domeniul dezvoltării rețelelor comerciale de desfacere a produselor alimentare. 
• La 27 iulie 2017, a fost încheiat un acord de credit participativ, cu companii din grupul românesc "Iulius" în valoare de până la 20 de milioane de euro. Fondurile vor fi direcționate spre acordarea finanțării pe termen lung a construcției centrelor comerciale în România. 
În plus, Banca Internațională de Investiții a emis de mai multe ori obligațiuni la Bursa de Valori București pentru o sumă totală de 711 milioane lei și 60 milioane euro”., se mai spune în comunicatul Ambasadei Rusiei la București.

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel