Ambasada României în Italia: Bonus de 600 de euro lunar pentru anumiți lucrători. Cererile se depun de mâine

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ambasada României în Italia anunță că începând de mâine, 1 aprilie 2020, românii care lucrează în peninsulă pot depune  online cererile pentru obținerea indemnizațiilor de 600 de euro pentru luna martie și a bonusurilor pentru servicii de babysitting.

Începând cu 1 aprilie 2020, anumite categorii de lucrători din Italia pot depune, online, cererile pentru indemnizaţiile de 600 de euro pentru luna martie, pecum și cererile pentru bonusurile pentru servicii de babysitting, informează Ambasada României în Italia pe pagina oficială de Facebook.

Cererile se depun pe site-ul ficial INSP.it. 

Iată ce aveți de făcut și care sunt pașii care trebuie urmați:

Pasul 1: Codul PIN


Pentru a depune cererea online, pe www.inps.it, aveţi nevoie de un cod PIN. Puteți solicita eliberarea PIN-ului fie direct de pe www.inps.it, accesând serviciul "Richiesta PIN", fie apelând Contact Center-ul INPS: 803 164 (gratuit din reţeaua fixă) sau 06 164164 (contra cost din reţeaua mobilă).

INPS precizează că, dacă aţi depus cererea şi in 12 ore nu aţi primit prin sms sau prin e-mail primele 8 cifre ale PIN-ului, trebuie să sunaţi Call Center-ul INPS pentru validarea cererii.

Pasul 2 : Depunerea cererii online

 

Vă puteţi autentifica pe site-ul INPS introducând doar prima parte a PIN-ului (8 cifre), primită prin SMS sau e-mail.

Pentru "bonus pentru servicii de baby-sitting", dacă aţi depus cererea doar cu primele 8 cifre ale PIN-ului, trebuie să intraţi în posesia celei de-a doua parte a PIN-ului, pentru a vă înregistra şi pe platforma Libretto di Famiglia.

Cererile pentru obţinerea concediului parental Covid 19 pot fi depuse accesând: https://www.inps.itinuovoportaleinosidefault.aspx?iiDServizio=2532

Accesul online la serviciile INPS se poate face fie prin PIN-ul eliberat de INPS, fie printr-una dintre următoarele modalităţi:

• SPID de cel puţin de nivelul 2;

• Cartea de identitate electronică 3.0 (CIE);

• Carta Nazionale dei Servizi (CNS). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel