Ambasada României în Austria, AVERTISMENT pentru români: "Noi REGULI la revenirea în țară"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
vama_moldova_romania
vama_moldova_romania

Ambasada României în Austria lansează un avertisment pentru români, cu privire la noile condiții de călătorie la intrarea în România. Astfel, toate persoanele care vin din această țară trebuie să prezinte un test negativ, iar apoi vor intra în carantină. 

"NOI CONDIȚII DE CĂLĂTORIE LA INTRAREA ÎN ROMÂNIA

Conform Hotărârii CNSU nr. 6/04.02.2021, completată cu Hotărârea CNSU nr. 7/04.02.2021, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat (între care și Austria), au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Citeşte şi: MAE, anunţ pentru românii care pleacă în Austria: Noi condiţii de călătorie, din 10 februarie

După intrarea în România, aceste persoane sunt supuse unei perioade de carantină de 14 zile, din care pot ieși după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică", potrivit unui Mesaj al Ambasadei.

Lista țărilor cu risc epidemiologic poate fi consultată aici: OFICIAL! NOUA LISTĂ GALBENĂ. Românii care se vin aceste ţări intră în carantină: OBLIGATORIU test negativ la intrarea în ţară

"Atenție! Pentru că lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate suferi modificări, vă recomandăm să vă informați, înainte de a călători în România, de pe paginile de internet ale autorităților române competente: Ministerul de Interne - Poliția de Frontieră, precum și pe site-ul Ambasadei României la Viena: http://viena.mae.ro/ ", mai scrie Ambasada României în Austria pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel