Alertă! Toader, PREZENT la comisia lui Iordache de modificare a Legilor Justiției

Liviu Ludovic / 16 apr 2019, 15:52 Salveaza PDF Comentarii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, participă, marţi, la şedinţa comisiei parlamentare speciale pe justiţie, condusă de Florin Iordache.

Comisia şi-a reluat activitatea, după o pauză de câteva luni, pe ordinea de zi aflându-se reexaminarea legii de modificare a Codului penal, ca urmare a deciziei CCR.

Parlamentarii liberali şi ai USR au propus respingerea proiectului de modificare a Codului penal şi, respectiv, amânarea discuţiilor, propunerile fiind respinse prin vot de comisie.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate a Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei.

"S-a votat prelungirea perioadei cu 120 de zile, nu vorbim de o reactivare (a Comisiei Iordache - n.r.), ci vorbim de faptul că o hotărâre a Parlamentului, a Birourilor permanente, stabilea un termen în care să funcţioneze. În momentul în care se consumă acest termen e nevoie fie să constaţi că s-a încheiat subiectul sau e nevoie de prelungire, tot printr-o hotărâre a Birourilor permanente reunite", a explicat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27