Alertă! Toader, PREZENT la comisia lui Iordache de modificare a Legilor Justiției

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, participă, marţi, la şedinţa comisiei parlamentare speciale pe justiţie, condusă de Florin Iordache.

Comisia şi-a reluat activitatea, după o pauză de câteva luni, pe ordinea de zi aflându-se reexaminarea legii de modificare a Codului penal, ca urmare a deciziei CCR.

Parlamentarii liberali şi ai USR au propus respingerea proiectului de modificare a Codului penal şi, respectiv, amânarea discuţiilor, propunerile fiind respinse prin vot de comisie.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis luni prelungirea cu 120 de zile a perioadei de activitate a Comisiei speciale comune pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul Justiţiei.

"S-a votat prelungirea perioadei cu 120 de zile, nu vorbim de o reactivare (a Comisiei Iordache - n.r.), ci vorbim de faptul că o hotărâre a Parlamentului, a Birourilor permanente, stabilea un termen în care să funcţioneze. În momentul în care se consumă acest termen e nevoie fie să constaţi că s-a încheiat subiectul sau e nevoie de prelungire, tot printr-o hotărâre a Birourilor permanente reunite", a explicat vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel