ALERTĂ în Portugalia. Un segment de autostradă s-a PRĂBUȘIT. 2 morți și mai mulți răniți

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Un segment din autostrada între localităţile Borba şi Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbuşit luni din cauza ploilor abundente.

Două persoane au murit, iar alte patru sunt date dispărute după ce un segment din autostrada între localităţile Borba şi Vila Vicosa din centrul Portugaliei s-a prăbuşit luni din cauza ploilor abundente. Ministerul Român al Afacerilor Externe a precizat că nu sunt cetăţeni români printre victime.

"Ambasada României la Lisabona urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de incidentul produs la data de 20 noiembrie 2018, între localităţile Borba şi Vila Vicosa, Republica Portugheză. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în prezent, autorităţile locale nu au informat misiunea cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime, iar la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest incident", informează MAE într-un comunicat.

Autostrada, aflată la aproximativ 200 de kilometri de Lisabona şi în apropierea frontierei cu Spania, trece pe deasupra mai multor cariere de marmură şi granit.

În urma surpării şoselei, un excavator şi două vehicule s-au prăbuşit într-o carieră de la înălţime de 80 de metri. Eforturile de salvare sunt extrem de complicate din cauză că vehiculele au fost acoperite de nămol şi apă, iar în zonă există riscul producerii unor alunecări de teren, potrivit autorităților. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel