Alertă! Doi tineri români au evadat dintr-o închisoare din Italia: „Au escaladat gardul și au făcut cu mâna înainte de a dispărea“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Noi probleme la închisoarea San Donato di Pescara, de unde au evadat doi deținuți de origine română, în această dimineață de marți 17 august.

Doi deținuți au evadat din închisoarea San Donato din Pescara în această dimineață, marți 17 august. Este vorba despre doi cetățeni români, în vârstă de 23 și 25 de ani, care au reușit să escaladeze gardurile închisorii în jurul orei 9.00, în timpul exercițiilor fizice.

Denis S., născut în 1996, și Florin C., născut 1998, ambii români, au scăpat escaladând zidul de delimitare.

Români evadați dintr-o închisoare din Italia

 

După ce au escaladat gardul, aceștia ar fi făcut cu mâna înainte de a dispărea. Cei doi români, tineri și atletici - unul în așteptarea unui proces, celălalt cu o condamnare definitivă - au escaladat aceeași poartă și același zid de delimitare ca și în cazul altor două evadări anterioare.

Poliția a lansat imediat o căutare cu un elicopter al poliției și patrule ale poliției, carabinierilor și poliției penitenciare. În aceste ore, căutările prizonierilor evadați au fost intensificate.

Din luna august a anului trecut, patru deținuți au evadat din închisoarea din Pescara, ultimul în iunie anul trecut. Această situație readuce în prim-plan lipsa de securitate din închisoarea San Donato.

După acest nou episod grav, Giuseppe Merola, coordonatorul regional al Fp Cgil Abruzzo/Molise, cere demiterea imediată atât a directorului închisorii, cât și a șefului poliției penitenciare. 

"Alți doi deținuți au evadat din închisoarea San Donato cu aceleași modalități și dinamici ca și ceilalți doi deținuți: unul a evadat în urmă cu câteva luni, iar altul a evadat anul trecut", spune Giuseppe Merola, coordonator regional al Fp Cgil Abruzzo Molise - Justiție, care solicită evaluarea imediată a responsabilităților și abordarea conducerii închisorii.

„Au escaladat gardul și au făcut cu mâna înainte de a dispărea“

 

"Este aberant și paradoxal ceea ce se întâmplă în structura penitenciarului din Pescara, cu grave compromisuri de ordine și securitate și pentru comunitatea publică. În calitate de organizație sindicală, am denunțat în repetate rânduri mai multe precarități de urgență de natură structurală și organizațională, implicând organisme instituționale guvernamentale. Acum a sosit momentul să spunem că e destul. Situația a ajuns la final și suntem îngrijorați de reiterările și modificările continue. Muncitorii și deținuții trăiesc de prea mult timp în condiții de reală dificultate și nu ne putem preface că nu s-a întâmplat nimic. 

"Dubla evadare care a avut loc în această dimineață din închisoarea din Pescara confirmă faptul că intervențiile pe care le-am solicitat ministerului și pentru care am primit asigurări din partea birourilor guvernamentale sunt mai necesare ca niciodată", sunt cuvintele vicepreședintelui Consiliului Regional Domenico Pettinari (M5s).

"Nu este acceptabil ca o casă de detenție, printre altele situată în mijlocul orașului, să fie o structură din care se intră și se iese fără probleme. Această situație reprezintă un risc grav atât pentru personalul poliției penitenciare, cât și pentru cetățenii din Pescara. Și toate anchetele interne ar trebui activate imediat pentru a înțelege în detaliu dinamica evadărilor. În plus, sper că dorințele exprimate de minister în răspunsul trimis la sfârșitul lunii iulie vor deveni cât mai curând șantiere active. Nu este timp de pierdut. Așa cum am făcut-o întotdeauna, încă de la începutul activității mele instituționale, voi continua să mențin un nivel ridicat de atenție la siguranță și să cer ca angajamentele pe care mi le-am asumat să fie transformate în acțiuni concrete", a adăugat el, citat de presa din Peninsulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel