Alegeri SUA. Avertisment important pentru TOȚI alegătorii americani

Alegeri SUA: Americanii au fost avertizați cu privire la tentativele de ingerințe externe.

Alegătorii americani au fost avertizaţi luni seară împotriva tentativelor unor entităţi străine de a perturba scrutinul de marţi, într-un comunicat al mai multor ministere şi şefi ai agenţiilor americane de informaţii, dând asigurări că, până în prezent, nu există indicii că ar fi fost compromisă infrastructura de vot, relatează AFP.

"Americanii trebuie să fie conştienţi de faptul că actori străini - Rusia în special - continuă să încerce să influenţeze opinia publică şi părerile alegătorilor prin intermediul unor acţiuni destinate să provoace discordie", au afirmat în documentul comun miniştrii pentru securitatea internă, Kirstjen Nielsen, şi justiţiei, Jeff Sessions, precum şi şeful comunităţii naţionale de informaţii, Dan Coats, şi directorul poliţiei federale (FBI), Christopher Wray.

Printre aceste acţiuni ei au citat difuzarea de informaţii false legate de procesul electoral sau candidaţi, propaganda pe reţelele sociale, precum şi alte metode.

"Până în prezent, nu avem niciun indiciu că infrastructura de vot a ţării a fost compromisă cu scopul de a împiedica votarea, a modifica numărarea voturilor sau a perturba capacitatea de numărare a voturilor", au subliniat ei.

"Statele Unite nu vor tolera nicio ingerinţă străină în alegerile noastre din partea Rusiei, Chinei, Iranului sau altor naţiuni", au avertizat ei, reamintind că, într-un comunicat comun la 19 octombrie, au calificat aceste ţări ca "ameninţări" la adresa democraţiei americane.

Ei au mai făcut cunoscut că serviciile lor au "lucrat ca niciodată până acum" pentru a lupta împotriva tentativelor externe de a influenţa alegerile şi pentru a ajuta autorităţile locale să asigure securitatea infrastructurilor lor.

Semnatarii comunicatului i-au mai îndemnat pe alegători să contracareze aceste eforturi "rămânând informaţi, semnalând cea mai mică activitate suspectă şi fiind consumatori vigilenţi de informaţii".

Preşedintele Donald Trump a semnat la sfârşitul lui septembrie un ordin executiv pentru protecţia Statelor Unite împotriva amestecului străin în alegeri.

Comunitatea de informaţii a Statelor Unite consideră că Moscova a desfăşurat o operaţiune concertată şi planificată pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din 2016 în favoarea lui Donald Trump, în special prin utilizarea reţelelor sociale şi difuzarea de "ştiri false". Acuzaţii pe care Rusia le-a dezminţit formal, mai scrie AFP.

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

8 mar 2021, 07:27 in Știri
Horoscop, luni, 8 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy