ALDE, acuzații GRAVE despre o posibilă FRAUDĂ electorală comisă de BEC. Mircea Diaconu, EXCLUS...

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Norica Nicolai
Norica Nicolai

Norica Nicolai acuză BEC de tentiativă de fraudă electorală, neprmițăndu-i candidatului Mircea Diaconu să aibă observatori în secțiile de votare.

Copreședintele alianței electorale ALDE-Pro România, Norica Nicolai, a susținut, în cadrul unei conferințe de presă, că Mircea Diaconu a fost omis de la prima etapă a tragerii la sorți de pe buletinul de vot de către Biroul Electoral Central. Asta înseamnă că ALDE nu este considerat partid parlamentar și, pe cale de consecință, Mircea Diaconu nu va beneficia de dreptul de a avea reprezentanți în secțiile de votare.

Precizăm că fostul eurodeputat Mircea Diaconu a anunțat că va candida independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, cu susținerea alianței electorale ALDE - Pro România.

„Biroul Electoral Central a luat decizia de a exclude candidatul de la prima etapă a tragerii la sorți de pe buletinul de vot. Prin această decizie, candidatul nostru (n.r. Mircea Diaconu) nu va avea dreptul la observatori în secțiile de vot. Dacă BEC va lua decizia de a exclude candidatul nostru de la prima extrage, eu sunt convinsă că în acest moment se crează premisele unei fraude electorale.

Cred că domnul Mircea Diaconu are dreptul să aibă reprezentanți în secțiile de votare, pentru că nu de puține ori s-a acuzat ulterior fraudă electorală.

Toate acestea, pe mine și a alianței noastre ne face să credem că se pregătește o amplă operațiune de fraudă electorală prin deciziile luate și prin comportamentul politic inadecvat”, a declarat Norica Nicolai, vicepreședinte al coaliției electorale ALDE - Pro România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel