Aglomerație în vămi. Românii din diaspora se întorc la locurile de muncă, după ce au petrecut sărbătorile acasă

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Vămile din vestul țării au fost vineri pline de românii care se întorc la muncă în străinătate, după ce au petrecut sărbătorile acasă. Peste zece mii de romani au ieșit din țără în ultimele 24 de ore, doar prin punctele de frontieră de la Nădlac.

 

 

Aglomerație nu a fost numai în vămi, ci și în aeroporturi, relatează ȘtirileProtv. De cealaltă parte, în vămi, la Nădlac 2, mașinile s-au așezat în coloane pe mai mulți kilometri, iar timpul de așteptare a fost și de peste două ore. Din fericire, în cele din urmă, spre după-amiază traficul s-a relaxat.

La ora 16.00, pe pagina Poliției de Frontieră, vămile din vestul României erau semnalate cu galben.

Acest lucru înseamnă că se putea ieși din țară în cel mult o oră. Pe de altă parte, se aglomeraseră vămile din zona Satu Mare, unde timpul de așteptare era de peste două ore.

Aglomerația de acum marchează al doilea val al românilor stabiliți în diaspora, care iese din țară, după ce au venit de sărbători acasă.

 

Românii din diaspora se întorc la locurile de muncă din străinătate

 

Cei care au ieșit astăzi din România, se intorc de luni, 10 ianuarie, la muncă în țările în care s-au stabilit după ce au părăsit țara. Aglomerație a fost și în aeroporturi. Avioanele spre Italia și Spania, țări în care sunt stabiliți numeroși români, au plecat pline de pe aeroporturi.

De vineri, românii care călătoresc în Anglia și Țara Galilor trebuie să își rezerve înainte de plecare un test COVID pe care să îl facă a doua zi de la sosirea acolo, chiar dacă sunt vaccinați. Pe de altă parte, cei nevaccinați vor sta zece zile în carantină și trebuie să își rezerve două teste COVID.

Românii care nu sunt vaccinați și ajung în Italia, sunt nevoiți să stea în carantină pe o perioadă de 5 zile, iar la vamă li se va cere rezultatul negativ al unui test COVID, informează ȘtirileProtv. 

 

Aglomerație în vămi încă din 1 ianuarie 2022

 

Vămile au fost tot mai tranzitate încă de pe 1 ianuarie 2022, când aproximativ 47.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 12.000 mijloace transport, dintre care 3.000 automarfare, au efectuat formalităţile de control prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări înccă din prima zi a noului an, informează IGPF.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 20.300 persoane cu 5.700 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 27.000 persoane cu 6.300 mijloace de transport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel