Adrian Mititelu va ieși din închisoare. Victorie la ÎCCJ a fostului patron de la Craiova

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Adrian Mititelu Jr, finanţatorul FCU Craiova 1948, a anunţat, joi, pe un site de socializare, că tatăl său, Adrian Mititelu, cel care a fost patronul clubului din Liga I de fotbal, va fi eliberat din închisoare în urma unei decizii a Curţii Constituţionale a României. 

"Azi, Curtea Constituţională a României a admis excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal, excepţie invocată de Adrian Mititelu în data de 20.05.2020 în dosarul în care a fost condamnat total nelegal la pedeapsa privativă de libertate de 3 ani pe care o execută în prezent", susţine Mititelu Jr pe pagina personală de Facebook, mesajul fiind preluat şi pe contul oficial al clubului.

"În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusă în prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia să beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripţia răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanţa a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, normă ce a fost astăzi declarată neconstituţională ca urmare a admiterii excepţiei de neconstituţionalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluţionat cu condamnarea sa. Efectul deciziei de azi este că încetează de îndată executarea pedepsei şi într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat", mai scrie Mititelu Jr.

La 5 noiembrie 2020, patronul clubului FC U Craiova 1948, Adrian Mititelu, era condamnat de Curtea de Apel Craiova la 3 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, pedeapsă executată în regim de detenţie.

De asemenea, patronului clubului FCU Craiova 1948 i s-a interzis la momentul respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 3 ani. În baza art 12 din Legea 241/2005 i s-a interzis lui Mititelu dreptul de a fi fondator, administrator, director sau reprezentant legal la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel