Adolescentul care a UCIS în bătaie un român fără adăpost în Dublin și-a aflat pedeapsa: închisoare pe VIAȚĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Adolescentul în vârstă de 17 ani care a omorât un român fără adăpost în Irlanda a fost condamnat la închisoare pe viață. 

Un adolescent în vârstă de 17 ani, găsit vinovat pentru uciderea lui Claudiu Robu, un român fără adăpost din Dublin, Irlanda, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, relatează publicația BreakingNews.ie.

Tragedia s-a petrecut în septembrie 2020, atunci când trupul neînsufleţit al românului a fost găsit pe marginea unui drum de la periferia capitalei Irlandei. Potrivit informațiilor oferite de anchetatori, românul, cunoscut drept un om al străzii, își făcea veacul în zona respectivă, iar adolescentul a pus ochii pe telefonul mobil al acestuia. Astfel, în jurul orei 01.30, criminalul a început să-l lovească pe român cu toate forțele până l-a lăsat fără suflare, i-a luat telefonul mobil și a fugit.

Adolescentul și-a recunoscut fapta

 

Încă de la începutul investigației, anchetatorii l-au cercetat pe tânărul de 17 ani iar acesta, în cele din urmă, şi-a recunoscut fapta la începutul acestui an.

Adolescentul, a cărui identitate nu a fost dată publicităţii, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că l-a omorât în bătaie pe Claudiu Robu, de 40 de ani, un român cunoscut în capitala Irlandei drept om al străzii. Bărbatul își făcea veacul pe South Circular Road din cartierul Kilmainham.

Totuşi, pentru că şi-a recunoscut fapta, adolescentul ar putea petrece doar opt ani în închisoare.

Magistraţii care au judecat acest caz au precizat că autorităţile trebuie să muncească foarte mult pentru a obţine reabilitarea tânărului.

Ancheta a scos la iveală că adolescentul este traumatizat de anii de suferinţă şi de neglijenţă pe care i-a trăit. Astfel, tânărul are un comportament vulcanic şi se implică în conflicte foarte des.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel