Acest copil a ajuns cercetător la NASA!

Echipa Stiri Diaspora / 7 dec 2015 Salveaza PDF Comentarii
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
A long line of supports wait outside of Walker Manufacturing before Paul Ryan's speech in Fort Collins on Wednesday. Hundreds of people crowded in the warehouse to hear Ryan speak.
Dintr-o familie săracă și numeroasă, Alexandru a reușit să devină unul dintre cei mai cunoscuți oameni de știință de la NASA.

 

Alexandru Chimba este tânărul roman dintr-un sat îngropat de timp care a reușit să devină cercetător la NASA.

 

Alexandru s-a născut în Firijba Vâlcii într-o familie săracă și numeroasă. Tatăl său era tăietor de lemne iar mama lui nu se dădea la o parte sa ia in cârca un buștean cât omul de gros. Înca de pe băncile școlii profesorii au înteles că Alexandru are ceva special: iubea stelele.

 

După război, la vârsta de 11 ani tânărul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea să facă gimnaziul iar drumul l-a purtat spre București. Deja în clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriți, despre galaxii, copilul din Firijba era deja considerat un geniu.

 

În anul doi la facultatea de matematică viața lui s-a schimbat total. Alexandru a dispărut fără urma chiar înainte de Crăciun. Până în primăvara anului 1990 când în sătuc sosește o mașina mare, alba, din care coboară un bărbat înalt, cu parul grizonat, iar femeile din sat îl recunosc.

 

„Lixandru lui Ucă? Tu ești Lixandru a’ lui Ucă?”

Alexandru Chimba ajunsese la NASA, trăia in Maine. A fost printre cei care au pregătit programul Mars Pathfinder, notează râmnicuvâlceaweek.ro. Din păcate, românii nu au ajuns sa îi afle povestea impresionantă. Important este că Alexandru nu a uitat de unde a plecat și ar vrea ca într-o zi să se întoarcă în sat și să ajute comunitatea din Firijba Vâlcii .

 

„Ar fi o şansă, satul este deja părăsit, noi am dus drumul până la intrare. Dar este o minune, un sat virgin în mijloc de pădure. Depinde foarte mult care sunt intenţiile domnului Alexandru. Oricum, doreşte să se reîntoarcă aici, la un moment dat. Locul se poate preta la orice, tabără de pictură, de teatru etc”, spune primarul Constantin Şerban.


SURSA: ONLINEREPORT.RO

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.27