Accident de tren în Franţa: cel puţin 19 răniţi, dintre care unul grav

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Nouăsprezece persoane au fost rănite, dintre care una grav, într-un accident de tren turistic, sâmbătă după-amiaza, lângă Pontarlier, în estul Franţei, după o frână bruscă, a anunţat Prefectura, informează AFP.

Coni'Fer, mic tren turistic cu două vagoane, circulă pe o distanţă de câţiva kilometri în regiunea Haut-Doubs, la circa 1000 de metri altitudine.

"Sunt 18 răniţi uşor şi unul grav", a precizat aceeaşi sursă. "Toţi răniţii au fost duşi la spitalul din Pontarlier", a adăugat ea.

Trenul transporta circa 30 de persoane.

Accidentul a avut loc în jurul orelor locale 13:30, la nivelul comunei Hopitaux-Vieux, la circa 50 de kilometri la sud de Pontarlier.

Dintr-un motiv încă necunoscut, Coni'Fer a frânat brusc, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit cotidianului regional L'Est Republicain, trenul rula cu circa 20 de kilometri pe oră când a avut loc accidentul. Majoritatea pasagerilor se aflau atunci la mese în vagonul-restaurant, precizează cotidianul.

Citește mai departe: Germania. Bilanț în creștere: 5 morți după accidentul de tren din Bavaria

 

Numărul de morţi cauzate de deraierea unui tren în sudul Germaniei a crescut la cinci, după ce încă un trup neînsufleţit a fost scos de sub fiarele contorsionate sâmbătă, a anunţat poliţia germană, informează dpa. Trenul a deraiat vineri, în zona satului Burgrain, în landul Bavaria. 

Operaţiunile de salvare au fost dificile, pentru că unul dintre vagoanele răsturnate a trebuit întâi să fie ridicat de jos. Câteva persoane sunt în continuare date dispărute.

Vineri, agenţiile de presă internaţionale au anunţat că cel puţin trei oameni şi-au pierdut viaţa şi circa 60 de călători au fost răniţi, dintre care 16 au suferit traumatisme grave, în accidentul din Bavaria.

Trenul se îndrepta spre Munchen când a deraiat din motive încă necunoscute, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al poliţiei Stefan Sonntag. El a adăugat că este în curs o "operaţiune majoră" pentru a-i elibera pe pasageri din cele trei vagoane răsturnate şi că oamenii sunt extraşi prin ferestrele vagoanelor.

În imagini postate pe social media pot fi văzute vagoane răsturnate blocate printre crengi şi oameni transportaţi pe tărgi de la locul accidentului.

Linia feroviară dintre Garmisch-Partenkirchen şi Oberau a fost închisă în timpul derulării operaţiunilor de salvare.

Citește mai departe: Germania. Un șofer român de TIR i-a lăsat mască pe polițiști. Ce metodă a inventat pentru a-și asigura încărcătura ca să nu alunece

 

Din cauza lipsei de asigurare a încărcăturii, un șofer român de camion a fost nevoit să oprească miercuri, în parcarea Hirschkopf de-a lungul A45 din Germania. În timp ce încărcătura amenința să alunece de pe camion, a legat-o rapid de o masă și o bancă din zona de odihnă.

În jurul orei locale 10:00, participanții la trafic, îngrijorați, au raportat că încărcătura unui camion românesc era pe cale să alunece de pe remorcă. Până când Poliția a reușit să depisteze camionul, șoferul român a observat deja el însuși problema și se îndrepta spre locul de odihnă Hirschkopf, din Dillenburg, landul Hessa din Germania. Acolo a folosit o măsură creativă pentru a preveni căderea de pe remorcă a unor părți din încărcătura sa, mai multe pachete de foi trapezoidale cu o greutate totală de 5,3 tone. A luat mai multe curele, le-a atașat de o masă și bancă de beton și le-a tensionat.

Poliția a fost puțin surprinsă când s-a uitat mai atent la această operațiune de salvare neconvențională. „O combinație între asigurarea incorectă a încărcăturii, utilizarea curelelor metalice de tensionare care s-au prăbușit sub greutatea încărcăturii și utilizarea unei semiremorci necorespunzătoare”, potrivit poliției germane, „au făcut ca încărcătura să stea periculos de înclinată”.

După ce tabla trapezoidală superioară a fost reîncărcată cu o macara și asigurarea încărcăturii a fost aprobată de Poliție, oamenii legii au permis vehiculului să-și continue drumul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel