A sosit anotimpul sandalelor! Iată câteva trucuri pentru a scăpa de călcâiele crăpate și uscate. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta

Alexandra Curtache |
Data publicării:
A sosit anotimpul sandalelor! Iată câteva trucuri pentru a scăpa de călcâiele crăpate și uscate. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta / Foto: Pixabay
A sosit anotimpul sandalelor! Iată câteva trucuri pentru a scăpa de călcâiele crăpate și uscate. Vei găsi toate ingredientele în bucătăria ta / Foto: Pixabay

Vă este rușine să vă descălțați în public din cauza crăpăturilor de pe călcâie? În timp ce petrecem mult timp îngrijindu-ne fața, picioarele noastre sunt în mare parte ignorate. Această lipsă de îngrijire ne costă cel mai mult vara, când vine vremea sandalelor. Însă noi am găsit câteva trucuri pentru a scăpa rapid de crăpăturile de pe călcâie, chiar în incinta casei tale.

Bucătăria ta este o comoară de produse uimitoare cu valori medicinală care pot trata multe afecțiuni zilnice, inclusiv problema călcâielor crăpate. Bright Side îți prezintă cele mai eficiente trucuri direct din bucătăria ta pentru a te ajuta să obții călcâiele perfecte pe care le-ai meritat întotdeauna.

1. Scapă de călcâiele crăpate cu apă de gură și oțet

Ce trebuie să faceți:

Pregătiți un amestec format dintr- o cană de apă de gură ( de exemplu Listerine), o cană de oțet alb și 2 căni de apă.

Înmoaie-ți picioarele în acest amestec timp de 15 minute. Scoateți picioarele și frecați-le folosind o mănușă exfoliantă sau o piatră de călcâie pentru a îndepărta pielea moartă.

Clătiți cu apă curată. Uscați-le cu un tampon și hidratați-le. Repetați în fiecare zi până când călcâiele se vindecă.

De ce funcționează: Listerine conține timol și alcool, care ajută la combaterea ciupercilor unghiilor de la picioare, vindecă picioarele crăpate, calmează pielea și tratează verucile plantare. Acizii blânzi prezenți în oțet înmoaie pielea uscată și moartă, facilitând exfolierea.


2. Scapă de călcâiele crăpate cu făină de orez, miere și oțet


Ce trebuie să faceți:

Faceți un exfoliant amestecând 3 lingurițe de făină de orez, o linguriță de miere și 2-3 picături de oțet de mere. Amestecați bine pentru a forma o pastă groasă.

Înmoaie-ți picioarele în apă călduță timp de aproximativ 10 minute, iar apoi freacă ușor folosind pasta pentru a îndepărta pielea moartă. Repetați procesul de 2-3 ori pe săptămână.

De ce funcționează: Făina de orez exfoliază, purifică și remineralizează pielea. Mierea este un antiseptic natural care ajută la vindecarea picioarelor crăpate. Oțetul este un acid ușor care înmoaie pielea uscată și moartă, facilitând exfolierea.

 

3. Scapă de călcâiele crăpate cu banane


Ce trebuie să faceți:

Zdrobiți 2 banane coapte până obțineți o pastă netedă. Asigurați-vă că bananele sunt coapte. Bananele necoapte conțin acid care este dur pentru piele.

Frecați ușor pasta pe tot piciorul, inclusiv pe patul unghiilor și pe părțile laterale ale degetului. Țineți-o timp de 20 de minute.

După 20 de minute, clătiți-vă picioarele cu apă curată. Repetați acest lucru în fiecare seară înainte de a merge la culcare timp de 2 săptămâni sau până când sunteți mulțumit de rezultate.

De ce funcționează: Banana este un hidratant natural al pielii. Conține vitaminele A, B6 și C, care toate ajută la menținerea elasticității pielii și la menținerea ei hidratată.

 

4. Scapă de călcâiele crăpate cu bicarbonat de sodiu

 

Ce trebuie să faceți:

Puneți în aplicare o soluție de curățare a pielii: Adăugați 3 linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol cu apă călduță. Amestecați bine până când bicarbonatul de sodiu se dizolvă.

Înmoaie-ți picioarele în această soluție timp de 15 minute. Scoateți picioarele și frecați-le ușor cu o piatră de călcâie sau o mănușă exfoliantă. Clătiți cu apă curată și uscați-vă picioarele cu un prosop curat. Repetați procedura de două ori pe săptămână.

De ce funcționează: Bicarbonatul de sodiu este un exfoliant. Îndepărtează celulele moarte și posedă, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Bicarbonatul de sodiu poate, de asemenea, să neutralizeze mirosul urât.


5. Scapă de călcâiele crăpate cu vaselină și suc de lămâie


Ce trebuie să faceți: 

Înmoaie-ți picioarele în apă caldă timp de aproximativ 20 de minute. Clătiți și uscați-vă cu ajutorul unor tampoane. Adăugați 3-4 picături de suc de lămâie proaspăt stors la o linguriță de vaselină. Amestecați bine.

Aplicați acest amestec pe călcâie și pe alte părți crăpate ale picioarelor. Purtați o pereche de șosete de lână și lăsați să acționeze peste noapte. Spălați-vă folosind apă caldă dimineața. Aplicați în mod regulat, înainte de a merge la culcare.

De ce funcționează: Vaselina acționează ca un hidratant, iar acidul citric din sucul de lămâie favorizează exfolierea pielii și regenerarea de noi celule cutanate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel