A murit generalul Niculae Spiroiu, ultimul ministru militar al României

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Generalul Niculae Spiroiu, ultimul ministru militar al Ministerului Apărării Naționale al României, a murit, joi, la vârsta de 85 de ani. Despre decesul generalului Niculae Spiroiu a scris, joi seara, pe Facebook, Ioan Mircea Pașcu, un alt fost ministru al Apărării.

Niculae Spiroiu a fost ministru al Apărării în perioada 1991-1994, în guvernele conduse de Petre Roman, Teodor Stolojan și Nicolae Văcăroiu.

„Acum am aflat, cu surpriză și durere, despre decesul generalului Niculae Spiroiu, ultimul ministru militar al României. El m-a învățat ce înseamnă să conduci oameni, ce înseamnă munca administrativă, atunci când am fost numit ca prim civil în conducerea Ministerului Apărării după război, în Martie 1993. Îi sunt veșnic recunoscător și sunt convins ca Dumnezeu l-a luat sub paza lui, pentru ca așa face cu oamenii buni!”, scrie Ioan Mircea Pașcu.

În calitate de ministru al apărării, el a inițiat apropierea României de NATO, a sprijinit lucrările Comisiei senatoriale de anchetă asupra evenimentelor din decembrie 1989, punând la dispoziție toate documentele, mărturiile, probele și facilitățile solicitate.

Mesajul premierului Nicolae Ciucă

 

"Am aflat, cu tristețe, despre trecerea la cele veșnice a generalului Niculae Spiroiu, un militar de excepție, ministru al apărării naționale în perioada 1991-1994.

Condoleanțe familiei îndurerate pentru pierderea unui om atât de dedicat instituției militare.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!", a scris premierul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel