47 de europarlamentari i-au trimis o scrisoare deschisă Vioricăi Dăncilă pe tema referendumului

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

47 de europarlamentari i-au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își declară consternarea față de referendumul privind redefinirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

 

Semnatarii documentului subliniază că desfășurarea referendumului încurajează discursul prin ură împotriva comunității LGBTQI.

Scrisoarea integrală a celor 47 de europarlamentari către Viorica Dăncilă 

”Am fost consternați să aflăm că referendumul pe tema redefinirii familiei ca fiind uniunea între un bărbat și o femeie va avea loc în perioada 6 - 7 octombrie.

Această redefinire a familiei are potențialul de a dăuna copiilor din toate familiile, prin promovarea mesajului că familiile monoparentale, partenerii non-căsătoriți și copiii, bunicii care își cresc nepoții, familiile curcubeu și toate celelalte familii care nu se încadrează în definiția îngustă propusă de referendum nu merită să fie recunoscute și protejate.

Permiterea continuării referendumului fără a fi asigurate forme alternative de recunoaștere juridică pentru familii vă face să păreți că sunteți complici la încălcările drepturilor omului, care sunt în curs de desfășurare, și că sunteți împotriva drepturilor tuturor celor care trăiesc în familii “non-tradiționale”.

Permiterea efectuării acestui referendum promovează retorica anti-LGBTI și încurajează discursul prin ură și violență împotriva persoanelor LGBT. Nu putem permite ca acest limbaj legal să pună persoanele LGBT, inclusiv copiii și copiii LGBT în familii curcubeu, într-o poziție vulnerabilă și în încălcarea flagrantă a dreptului fundamental la nediscriminare, așa cum este consacrat în Legea drepturilor omului a UE.

Convenția ONU privind drepturile copilului - ratificată de toate statele membre ale UE, inclusiv România - nu definește niciodată o familie între un bărbat și o femeie, acordând tuturor copiilor aceleași drepturi, indiferent de cine sunt părinții lor.

Hotărârea recentă a Curții Constituționale din România, conform căreia cuplurile de ecelași sex ar trebui să aibă aceleași drepturi ca și cuplurile heterosexuale, subliniază că familiile curcubeu nu au protecție în prezent și nu au drepturi legale în România, indiferent de naționalitatea lor.

Absența legislației privind parteneriatele civile și lipsa legii recunoașterea documentelor publice și a deciziilor judecătorești în cadrul UE (în ceea ce privește adoptarea, de exemplu) face ca toate cuplurile de același sex și copiii lor să se afle într-o stare juridică de tip limbo (în uitare, n.red.), împiedicându-i să se bucure pe deplin de drepturile lor ca cetățeni egali ai UE.

În ciuda hotărârii recente a CJUE în cazul Coman, soții de același sex în România rămân în situații juridice instabile. Acest lucru pune foarte mult în pericol libertatea de circulație a cetățenilor UE, care reprezintă piatra de temelie a proiectului UE.

De asemenea, am dori să aflăm despre motivele dvs. de a emite o ordonanță de urgență, emis de guvernul dvs., declarând că acest referendum va avea loc în două zile în loc de una, practica obișnuită în referendumurile anterioare din România.

Suntem îngrijorați de faptul că acest lucru ar putea fi interpretat ca o încercare deliberată de a influența rezultatul referendumului, prin asigurarea pragului de participare de 30%.

Decizia de a nu utiliza sistemului integrat de monitorizare a voturilor este, de asemenea, îngrijorătoare, deoarece este un pas înapoi și ar putea fi văzută ca o încurajare a fraudei.

În concluzie, și în lumina acestei situații, invităm guvernul român să se asigure că toate cuplurile beneficiază de protecție juridică și că toți copiii - inclusiv copiii de părinți de același sex și copiii și tinerii LGBT - li se acordă cel mai mare bivel de protecție.

Toți copiii ar trebui să se poată bucura pe deplin de dreptul lor de a crește într-un mediu familial, într-o atmosferă de fericire, iubire și înțelegere, așa cum au fost consacrate în Convenția ONU privind drepturile copilului.”

Europarlamentarii care au semnat această scrisoare pentru premierul Viorica Dăncilă:

Anna Maria Corazza Bildt

Bart Staes

Ana Maria Gomes

Monika Vana

Martina Anderson

Terry Reintke

Julie Ward

Ernest Urtasun

Péter Niedermüller

Marisa Matias

Izaskun Bilbao Barandica

Sophie in’t Veld

Hilde Vautmans

Judith Sargentini

Jean Lambert

Malin Bjork

Seb Dance

Elly Schlein

Clare Moody

Jude Kirton-Darling

Paul Brannen

Theresa Griffin

Brando Benifei

Claude Moraes

Lucy Anderson

Mary Honeyball

Wajid Khan

Alex Mayer

Rory Palmer

Catherine Stihler

Derek Vaughan

Santiago Fisas Ayxelà

Marlene Mizzi

Katy Piri

Martina Anderson

Matt Carthy

Lynn Boylan

Liadh Ni Riada

Christine Revault d’Allonnes Bonnefoy

Edouard Martin

Helga Stevens

Soraya Post

Daniele Viotti

Giuseppina Picierno

Sirpa Pietikainen

Jose Ignacio Faria

Merja Kyllönen”, arată cei 47 de europarlamentari, în scrisoarea către Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel