190 de români din Marea Britanie, repatriați de urgență cu o cursă specială Tarom

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Încă un zbor a facilitat revenirea în țară a 190 de cetățeni români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

Ieri, pe 1 iunie 2020 a fost organizat un zbor Londra-București, prin intermediul căruia 193 de persoane, dintre care 190 cetățeni români și 3 cetățeni străini, au revenit în România. Demersurile au fost întreprinse de Ambasada României la Londra pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19.

„Printre cetățenii români repatriați se regăsesc persoane în situații speciale, medicale sau sociale, persoane cu mobilitate redusă, minori, studenți Erasmus, precum și persoane care se aflau în imposibilitatea de a-și prelungi șederea pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii. 
Repatrierea a fost asigurată cu o cursă TAROM, iar contravaloarea biletului a fost achitată integral de pasagerii îmbarcați“, anunță Ambasada României la Londra printr-un comunicat de presă.

Reamintim că, în cadrul demersurilor de facilitare a revenirii în țară a cetățenilor români aflați în situația menționată mai sus, în data de 23 mai 2020 a fost organizat un zbor TAROM pe ruta Londra-București prin intermediul căruia 138 de persoane au revenit în România.

„De asemenea, menționăm că Ambasada României la Londra, prin intermediul Secției Consulare Londra, Consulatul General de la Manchester și Consulatul General de la Edinburgh au identificat, în colaborare cu voluntari și organizații non-profit din Marea Britanie, soluții de transport pe rute alternative (facilitând, cu sprijinul misiunilor diplomatice ale României de la Budapesta și Sofia tranzitul prin aceste state, către granița cu România) sau de asistență financiară și materială pentru 662 de cetățeni români care au solicitat sprijin in acest sens“, mai pecizează reprezentanții Ambasadei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel