Marea Unire, 100 de ani: Stop festivism, start Unire

Adina Ionescu / 1 dec 2018, 17:08 Salveaza PDF Comentarii

De Centenar, peste 10.000 de români din toate colțurile țării și diaspora au mărșăluit pe străzile din Alba Iulia cerând unirea cu Republica Moldova. La Marșul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, au fost prezenți și basarabeni, nord-bucovineni, români din mai multe state europene și din județe ale României, inclusiv din Covasna, Harghita și Mureș.

Astăzi, de 1 Decembrie, în ziua în care îi omagiem pe înaintașii noștri, făuritori ai Marii Uniri, și când tragem linie și vedem că Basarabia nu e acasă, am adunat la Alba Iulia laolaltă toate componentele societății, indiferent de viziuni, pentru a spune că a venit momentul să oprim festivismul Centenarului și să dăm startul Unirii", a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

La manifestația stradală a fost intonat imnul României, au fost fluturate steaguri tricolore orizontale, ca la 1918, s-au scandat mesajele „Unitate națională!", „Basarabia e România!", „Unire!", „România n-a avut graniță la Prut!", „Trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!" și s-au cântat piese patriotice, ca „Acolo este țara mea" sau „Treceți, batalioane, române, Carpații".

La finalul marșului, în fața Monumentului Unirii, participanții au transmis un mesaj de solidaritate națională și de îndemn la realizarea unui nou proiect de țară al României și al tuturor românilor: Reunirea.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy