Ziua Românilor de Pretutindeni. Ana Birchall: Diaspora este ambasada sufletului

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Ana Birchall
Ana Birchall

Diaspora este ambasada sufletului şi a tradiţiilor româneşti în lume şi o parte integrantă a poporului nostru", apreciază Ana Birchall.

Ana Birchall, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României,  a trasmis un mesaj românilor din diaspora cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni.

Diaspora "este ambasada sufletului şi a tradiţiilor româneşti în lume", apreciază viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, într-un mesaj transmis de Ziua Românilor de Pretutindeni. 


"Începând cu anul 2015, în ultima duminică a lunii mai este aniversată Ziua românilor de pretutindeni, în semn de preţuire pentru toţi compatrioţii noştri care locuiesc, lucrează sau studiază în afara graniţelor. Este un moment de sărbătoare a identităţii noastre culturale în comunităţile româneşti din afara graniţelor ţării şi pentru familiile de acasă", arată vicepremierul, duminică, pe pagina sa de Facebook. 

Ea vorbeşte despre importanţa comunităţilor de români din lume. 

"Răspândiţi în toate colţurile lumii, românii din diaspora sunt apreciaţi în comunităţile în care activează şi îşi reprezintă cu cinste ţara. Diaspora este ambasada sufletului şi a tradiţiilor româneşti în lume şi o parte integrantă a poporului nostru", afirmă Birchall.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel