Ziua Națională. Dăncilă transmite un MESAJ pentru TOȚI românii

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, sâmbătă, un mesaj de Ziua Naţională a României, prilej cu care şi-a exprimat încrederea că societatea românească are în continuare 'suficiente resurse pentru consens, echilibru şi înţelepciune politică'.

"Sărbătorim astăzi Ziua Naţională, în An Centenar, cu gândul la unitatea celor care acum o sută de ani au crezut în viitorul României şi la datoria sacră pe care o avem de a ne inspira din acest ideal împlinit al înaintaşilor noştri. Le adresez cu acest prilej tuturor românilor un mesaj de pace şi de unitate. Am încredere că societatea românească are în continuare suficiente resurse pentru consens, echilibru şi înţelepciune politică, astfel încât să promovăm interesul nostru comun ca naţiune europeană. Să intrăm în al doilea secol de existenţă a României moderne repetând exemplul părinţilor Marii Uniri, pentru a duce la bun sfârşit proiectele strategice pe care ni le-am propus pentru România. Să nu le mai întrerupem pentru că le-au început ceilalţi! Orgoliile politice şi interesele personale nu au ce căuta pe acest drum", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a făcut referire în mesajul transmis şi la faptul că românii îşi doresc o ţară "prosperă" şi "ataşată valorilor europene".

"Faptul că toţi ne dorim să trăim într-o Românie prosperă, ataşată valorilor europene şi care să îşi păstreze identitatea naţională, reprezintă cel mai bun argument pentru a ne uni eforturile în interesul cetăţenilor şi al nostru, ca naţiune. Celebra deviză 'prin noi înşine', pusă de Brătieni pe frontispiciul Marii Uniri trebuie să îşi găsească un corespondent şi în actualitatea noastră, iar asta nu ne face mai puţin pro-europeni", a adăugat şeful Executivului.

Premierul şi-a exprimat, totodată, încrederea în "consens, echilibru şi cooperare".

"Diferenţele de opinie nu trebuie să ne plaseze pe poziţii adverse. Fiecare are dreptul la propria opinie. Putem dezbate, putem negocia, există pârghii legislative şi instituţionale care funcţionează şi care trebuie respectate. Sunt momente în care este nevoie de pace politică şi adresez un apel în acest sens clasei politice. Ca români, când vorbim despre România, indiferent de calităţile oficiale pe care le avem, trebuie să dăm dovadă de echilibru în declaraţii şi să lăsăm deoparte mizele electorale sau politice", a mai spus Dăncilă.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy