Zi DECISIVĂ pentru Tăriceanu. Senatul votează cererea DNA

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia juridică din Senat urmează să dea un vot, marţi, cu privire la cererea de începere a urmării penale a DNA formulată în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, raportul urmând a fi depus la Biroul permanent imediat după dezbatere.

"Eu argumentele pe care le-am avut de prezentat le-am prezentat la comisie, acum există numai o trecere în revistă mai detaliată a lor, dar trebuie avut în vedere că Parlamentul are dreptul suveran de a decide această acţiune de începere a urmăririi penale şi Parlamentul nu se substituie organelor de cercetare penală. Deci comisia (juridică - n.r.) nu este chemată în primul rând să analizeze calitatea probelor prezentate de Procuratură, ci Senatul este chemat să decidă mai degrabă asupra oportunităţii, din punct de vedere politic, asupra acestei solicitări", a precizat, luni, Tăriceanu.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, anunţa marţea trecută, după audierea lui Călin Popescu-Tăriceanu, că s-a convenit cu avocatul acestuia ca până luni de dimineaţă să depună note scrise în urma întrebărilor din partea membrilor comisiei.

Tăriceanu a declarat luni că notele scrise s-au multiplicat pentru a fi puse la dispoziţia membrilor comisiei. "Probabil că mâine voi mai depune şi un alt set de note", a adăugat el.

Pe 7 noiembrie, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel