Zi DECISIVĂ pentru Românii din DIASPORA: Guvernul va face anunțul

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Guvernul va adopta, astăzi o OUG de extindere a termenului de înregistrare pentru votul în străinătate. Executivul va mai emite o OUG de modificare a Codului administrativ, prin care secretarii generali din ministere să poată semna state de plată şi facturi au declarat surse oficiale, pentru MEDIAFAX.

Reuniunea Executivului are loc joi, începând cu ora 10.00.

Referitor la ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului administrativ, secretarii generali vor avea acest drept de semnătură, ca ordonatori de credite, au explicat sursele citate.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajaţi din Ministerul Mediului şi agenţiile care ţin de această instituţie, precum şi aproximativ 200 de angajaţi de la Energie nu şi-au primit, marţi, salariile. Potrivit surselor MEDIAFAX, situaţia a apărut în urma demisiei celor doi miniştri.

La finalul lunii august, miniştrii Mediului şi ai Energiei, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton, au demisionat din funcţii după ce partidul din care fac parte, ALDE, a decis să se retragă din coalişie de guvernare.

Cât despre ordonanţa de urgenţă care vizează diaspora, aceasta prevede extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că AEP a decis să menţină aplicaţia de înregistrare deschisă.

Potrivit documentului obţinut de MEDIAFAX, legislaţia electorală se modifică astfel încât „la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2019 (...) termenul de înregistrare ca alegător în străinătate se împlineşte la data de 15 septembrie 2019”.

Tot până pe 15 septembrie se va prelungi şi termenul de înregistrare ca alegător prin corespondenţă.

Miercuri a fost ultima zi de înscriere a românilor din străinătate la votul pentru alegerile prezidenţiale.

OUG prevede totodată că „partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri beneficiază de timpi de antenă, la serviciile private de radio şi televiziune, contra cost”, potrivit completării legislaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel