Zelenski promite că forțele lui Putin vor fi pedepsite, după ce au fost dezvăluite primele imagini ale unui sit de înmormântare în masă cu SUTE de morminte

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Rusia a "lăsat moartea peste tot" și va fi "trasă la răspundere", a promis președintele Zelensky după descoperirea unui nou sit de gropi comune cu cel puțin 440 de cadavre în orașul Izyum, recent eliberat.

Situl a fost descoperit ieri seară în pădurile din apropierea orașului - în regiunea Donbas de est - la câteva zile după ce zona a fost eliberată de trupele ucrainene, după ce a petrecut patru luni sub ocupație rusă. 

Anchetatorii spun că unele dintre morminte par să fie ale unor civili, în timp ce altele poartă simboluri militare. Unele dintre gropi sunt marcate doar cu numere. Nu este încă clar cum au murit oamenii, dar ucrainenii spun că unii au fost probabil uciși luptând, în timp ce alții ar fi putut fi prinși în bombardamente și au murit din cauza rănilor. 

 

Poliția a început să exhumeze locul pentru a aduna dovezi ale unor potențiale crime de război

 

Aceștia nu au făcut încă acuzații directe împotriva Rusiei, dar semnele din alte zone eliberate sugerează că probabil au fost comise atrocități.

Până în prezent, procurorii au descoperit camere de tortură rusești și au dezgropat morminte de civili ale căror cadavre prezintă semne de execuție sumară și au fost mutilate. Oamenii au povestit, de asemenea, că au fost electrocutați în timpul ședințelor de interogatoriu, că au fost violați, că au dispărut forțat, că au fost deținuți arbitrar și alte orori.

Zelensky a făcut aluzie la crime de război într-un discurs ținut peste noapte, când a comparat Izyum cu Mariupol și București, două orașe în care Rusia a exterminat în mod sistematic civili în ceea ce a fost descris ca fiind crime împotriva umanității. 

'Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucha, Mariupol, acum, din păcate, Izyum', a spus el. 'Rusia lasă moarte peste tot. Și trebuie să fie trasă la răspundere'.

 

Trupurile vor fi exhumate și duse pentru examinare medico-legală. 

 

Anchetatorul-șef al poliției pentru regiunea Harkov, Serhii Bolvinov, a declarat că trupurile vor fi exhumate și duse pentru examinare medico-legală. 

Aceasta face parte dintr-un efort uriaș al poliției în care ofițerii lucrează cu procurorii și alți anchetatori pentru a descoperi atrocitățile.

Bolvinov a declarat pentru Sky News despre descoperirea locului de înmormântare în masă: 'Pentru mine, a fost deosebit de șocant și oribil și aceasta este o crimă împotriva umanității. Nu ar trebui să fie așa într-o lume civilizată în 2022. Este o poveste atât de îngrozitoare și neplăcută din orice unghi".

Bolvinov a fost întrebat cum au murit victimele și a explicat că unele au fost împușcate, altele au murit din cauza focului de artilerie și altele au murit în lovituri aeriene.  

El a adăugat că se vor face investigații suplimentare pentru a stabili alte cauze ale morții, deoarece multe dintre cadavre nu au fost încă identificate.

 

Cel puțin 1.000 de civili au murit numai în Izyum, potrivit mai multor oficiali ucraineni

 

Cel puțin 1.000 de civili au murit numai în Izyum, potrivit mai multor oficiali ucraineni, în timp ce alții au fost lăsați să sufere din cauza rănilor provocate de trupele rusești care au distrus toate spitalele și au jefuit materialele medicale.

Acest lucru se întâmplă în timp ce alte povești îngrozitoare de crime în masă, tortură, viol și mutilare din mâinile trupelor rusești sunt descoperite în alte părți recent eliberate, în ecouri înfiorătoare ale retragerii lor din Kiev.

Cei care au supraviețuit ocupației în locuri precum Balakliya și Kupyansk povestesc despre camere de tortură amenajate în subsoluri, violuri și mutilări comise de oamenii lui Putin - unii fără discriminare, alții în timp ce încercau să-i elimine pe cei loiali Ucrainei.

 

 

Mai mult de 450 de persoane au murit în apropiere de Kiev

 

Numele acestor orașe vor trăi acum în infamie alături de orașe precum Bucha și Irpin - suburbii ale Kievului, unde unele dintre primele dovezi ale campaniei sângeroase de violență a Rusiei împotriva trecătorilor nevinovați au fost descoperite pentru prima dată după retragerea din aprilie.

Se știe că mai mult de 450 de persoane au murit în apropiere de Kiev, ceea ce înseamnă că amploarea atrocităților din Izyum și din Harkov a avut loc la o scară mult mai mare. 

Maksim Strelnikov, președintele consiliului orășenesc Izyum, a declarat: "Ocupanții de aici, ca și în alte locuri, au comis crime de război și au încercat să le ascundă. 

'Conform informațiilor pe care le avem, cel puțin 1.000 de civili au fost uciși în urma acțiunilor militare`, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel