Zelenski anunţă înfiinţarea unei legiuni străine „internaţionale“, ca „dovadă cheie“ a susţinerii pentru Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ucraina înfiinţează o legiune străină "internaţională", pentru voluntari din străinătate, a anunţat duminică preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, într-o declaraţie citată de Reuters.

"Aceasta va fi o dovadă cheie a susţinerii voastre pentru ţara noastră", notează Zelenski în declaraţia citată.

Preşedintele ucrainean i-a invitat şi vineri pe cetăţenii europeni care au experienţă de luptă să vină în Ucraina pentru a contribui la respingerea invaziei ruse. ''Dacă aveţi experienţă de luptă (...), puteţi veni în ţara noastră pentru a apăra Europa'', a îndemnat Zelenski, transmiţând totodată un mesaj de încurajare forţelor armate ucrainene, îndemnându-le să ''rămână puternice''.

El i-a acuzat însă în mesajul de vineri şi pe liderii europeni pentru lentoarea lor în ajutorarea Ucraina. ''Cum o să vă apăraţi pe voi dacă sunteţi atât de lenţi în a ajuta Ucraina ?'', s-a adresat el liderilor europeni, potrivit Agerpres.

Zelenski anunţă înfiinţarea unei legiuni străine „internaţionale“

 


Președintele Vladimir Zelenski a făcut apel la străini să vină în Ucraina și să se alăture luptei împotriva trupelor rusești. 

Președintele a făcut apel la toți cetățenii străini care sunt prieteni ai Ucrainei. Toți cei care doresc să se alăture apărării securității în Europa și în lume pot veni și să stea alături de ucraineni împotriva invadatorilor din secolul XXI.

În conformitate cu Regulamentul privind serviciul militar în Forțele Armate, străinii și apatrizii, aprobat prin Decretul prezidențial nr. 248 din 10 iunie 2016, străinii au dreptul de a se înrola în AFU pe bază de voluntariat, inclusiv în rândurile Forței de apărare teritorială a AFU, potrivit UNIAN.

În acest sens, toți străinii care doresc să se alăture rezistenței față de ocupanții ruși și protecției securității mondiale sunt invitați de conducerea Ucrainei să vină în statul nostru și să se alăture rândurilor Forțelor de Apărare Teritorială. O unitate separată, Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei, este în curs de formare din străini.

Pentru a vă înscrie în Legiunea Internațională și pentru toate detaliile, vă rugăm să contactați atașatul de apărare al Ambasadei Ucrainei în statul în care se află persoana care dorește să ia apărarea Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel