„Zelenski a supraviețuit deja la peste o duzină de atentate la viața sa“ - Podolyak, șeful cancelariei prezidențiale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mihail Podolyak, consilier al șefului biroului prezidențial, a declarat că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a supraviețuit deja la peste o duzină de atentate la viața sa și nu doar 3 așa cum relatează presa  occidentală.

Un consilier al șefului biroului prezidențial, Mihail Podolyak, a lăudat serviciile de informații și de contrainformații pentru reacția lor la o posibilă amenințare. „Au existat peste  o duzină de atentate la viața lui Zelenski“, spune acesta, citat de UNIAN.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a supraviețuit deja la peste zece atentate la viața sa. 

Acest lucru a fost declarat de Mihail Podolyak, consilier al șefului Biroului președintelui, membru al delegației Ucrainei în negocierile cu țara ocupantă, într-un interviu acordat Pravda.

"Partenerii noștri străini vorbesc despre două sau trei încercări. Cred că au existat mai mult de o duzină de astfel de încercări. Pentru că avem în permanență informații operaționale că există unele DRG-uri (n.r. Grupuri de sabotaj și recunoaștere) care vor să intre în trimestrul guvernamental și toate cele", a spus Podolyak.

Potrivit acestuia, Ucraina dispune de o rețea de informații și de contrainformații foarte puternică. Specialiștii monitorizează amenințările probabile și elimină DRG-urile (n.r. Grupuri de sabotaj și recunoaștere) chiar și în apropierea acestora.

„Zelenski a supraviețuit deja la peste o duzină de atentate la viața sa“ 

 

"În ceea ce privește securitatea, nu pot vorbi despre anumite lucruri. Aceste riscuri nu au dispărut nicăieri. Serviciile secrete occidentale spun, în mod corect, că principala țintă a lui Putin a fost Zelenski, în ceea ce privește atacarea unui sediu al guvernului și încercarea de a-l ucide pe principalul manager al țării."

Reamintim că ziarul britanic The Times a relatat, anterior, că, în ultima săptămână, au avut loc cel puțin trei tentative de asasinat asupra președintelui ucrainean Volodimir Zelenski

Jurnaliștii susțin că mercenari de la gruparea paramilitară Wagner și de la forțele speciale din Cecenia au fost trimiși să-l elimine pe Zelenski

Totuși, se pare că ucrainenii au fost informați despre aceste planuri de oficialii ruși, care nu sunt de acord cu războiul din Ucraina.

The Times mai susține că Grupul Wagner a suferit pierderi în timpul misiunilor, iar o sursă a spus că este „straniu” faptul că echipa de securitate a lui Zelenski este atât de bine informată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel