Zegrean, REACȚIE după ce Iohannis a refuzat-o pe Florea: „Nu poate fi învinuit”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea pentru șefia DNA a Adinei Florea respectă deciziile Curții Constituționale.

„Legea aceasta, care prevede posibilitatea președintelui de a respinge o singură dată o propunere, este luată după o decizie a Curții Constituționale din 2008, în care se spune că președintele poate să respingă o singură dată o propunere de ministru. Și aici este o chestie similară, este cam același lucru... Între timp, Curtea Constituțională a mai dat o decizie, în 19 decembrie, prin care reia din motivarea deciziei din 2008 și spune că a doua propunere nu poate să fie, în niciun caz, aceeași persoană care a fost o dată respinsă.

Asta spune și în 2008 în decizie și în 2018 în decizie, când este vorba de numirea sau revocarea miniștrilor. Ori, fiind o situație similară, cea de la numirea procurorilor, și practica Curții este identică. Nu poate fi învinuit președintele că a respins-o!

Singura motivare pe care ar fi trebuit președintele să o facă - era suficient să spună că persoana aceasta a fost a mai fost propusă încă o dată și a fost respinsă, conform deciziei Curții Constituționale. Nu poate fi obligat în niciun caz, pentru că propunerea însăși nu este în regulă, dacă a fost făcută aceeași propunere", a spus Augustin Zegrean.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel