Zegrean, REACȚIE după ce Iohannis a refuzat-o pe Florea: „Nu poate fi învinuit”

Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, spune că decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerea pentru șefia DNA a Adinei Florea respectă deciziile Curții Constituționale.

„Legea aceasta, care prevede posibilitatea președintelui de a respinge o singură dată o propunere, este luată după o decizie a Curții Constituționale din 2008, în care se spune că președintele poate să respingă o singură dată o propunere de ministru. Și aici este o chestie similară, este cam același lucru... Între timp, Curtea Constituțională a mai dat o decizie, în 19 decembrie, prin care reia din motivarea deciziei din 2008 și spune că a doua propunere nu poate să fie, în niciun caz, aceeași persoană care a fost o dată respinsă.

Asta spune și în 2008 în decizie și în 2018 în decizie, când este vorba de numirea sau revocarea miniștrilor. Ori, fiind o situație similară, cea de la numirea procurorilor, și practica Curții este identică. Nu poate fi învinuit președintele că a respins-o!

Singura motivare pe care ar fi trebuit președintele să o facă - era suficient să spună că persoana aceasta a fost a mai fost propusă încă o dată și a fost respinsă, conform deciziei Curții Constituționale. Nu poate fi obligat în niciun caz, pentru că propunerea însăși nu este în regulă, dacă a fost făcută aceeași propunere", a spus Augustin Zegrean.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.24