Zegrean: „Mai sunt dosare pe bază de protocoale. Ce facem cu ele?”

Protocoalele de colaborare dintre SRI şi Parchetul General au fost declarate neconstituţionale. CCR a admis sesizarea formulată de fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache. Decizia se referă doar la dosarele aflate pe rol, nu şi la cele încheiate cu sentinţe definitive.

Fostul preşedinte al CCR, Augustin Zegrean, a atras atenţia la Digi24 asupra situaţiilor dificile la care s-ar putea ajunge: „Nu e vorba doar de cei care au comis abuz în serviciu, e vorba de infracţiuni cu consecinţe devastatoare. Mai sunt dosare care au fost făcute tot pe bază de protocoale, de trafic de stupefiante, de arme, de persoane. Ce facem cu acelea?

Va trebui să se găsească soluţii foarte serioase pentru a se rezolva problema".

Augustin Zegrean a spus că nu a fost surprins de decizia CCR.

Citește și Protocoale. Augustin Lazăr, MESAJ după decizia CCR

El a atras atenţia şi asupra faptului că instanţele vor analiza de la caz la caz dosarele, dar a spus că sunt foarte multe situaţii în care e greu să laşi să se analizeze aşa, pentru că într-un fel va soluţiona o instanţă, într-un fel alta.

„Nu ştiu ce se va întâmpla de mâine încolo", a afirmat fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, care a precizat că deciziile Curţii sunt valabile doar pentru viitor.

„În realitate, aceste protocoale ar fi trebuit demult desfiinţate, realitatea e că după decizia CCR s-au mai semnat protocoale. CCR nu le poate desfiinţa, nu sunt acte administrative, faptul că au fost desfiinţate, asta a sancţionat CCR", a mai spus Zegrean.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.28