Zeci de români, repatriați din Liban și Siria cu o aeronavă Tarom

Liviu Ludovic |
Data publicării:
sursa foto: TAROM / Facebook
sursa foto: TAROM / Facebook

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, duminică, repatrierea a 32 de cetățeni români din Liban și Siria, afectați de măsurile de restrângere a transportului aerian ca urmare a pandemiei de COVID-19. 

Potrivit unui comunicat al MAE, au fost aduși în țară 21 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Liban şi 11 care se aflau pe teritoriul Republicii Arabe Siriene.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul unei curse aeriene operate de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Beirut-Bucureşti.

„Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc şi al Ambasadei României la Beirut, a întreprins demersuri pe lângă autorităţile competente din cele două state pentru obţinerea aprobărilor necesare şi facilitarea transportului pe cale rutieră a cetăţenilor români aflaţi în Republica Arabă Siriană către Republica Liban în vederea îmbarcării pe această cursă aeriană”, se arată în comunicatul citat de Mediafax.

MAE anunță că demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 18 cetăţeni libanezi, 6 sirieni, 2 palestinieni, un cetăţean irakian, unul etiopian, membri de familie ai unor cetăţeni români sau posesori de permise de şedere în scop profesional sau familial, precum şi a unui cetăţean francez care s-a deplasat în România în scop profesional.

Totodată, au fost repatriați și doi cetăţeni bulgari, care şi-au continuat deplasarea către statul de destinaţie.

Cu aceeaşi cursă aeriană, pe ruta Bucureşti - Beirut, a fost facilitată revenirea în Republica Liban pentru 31 de cetăţeni libanezi, care se aflau pe teritoriul României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel