Zeci de români blocați în Cehia, dupa tornada care a devastat sud-estul țării: "Nu știm când vom putea pleca"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de șoferi români sunt blocați în Cehia, după tornada care a devastat sud-estul țării. Cozile de mașini se întind pe kilometri întregi, după ce autoritățile au decis să blocheze circulația pe drumuri, până ce vor fi înlăturare toate efectele dezastrului. 

Autoritățile din Cehia au blocat toate șoselele în zonele afectate de tornada de ieri. Astfel, s-au format cozi kilometrice de mașini și camioane, printre șoferii blocați fiind și români, relaează Digi 24.

"Suntem blocați de 15 ore, încă de la orele 20.00. Firele unei linii de înaltă tensiune au căzut peste autostradă. Nimeni nu intervină să le îndepărteze. Au pus o firmă de pază să păzească acele fire și atât. Autoritătile nu dau niciun fel de explicație și spun că nu au echipe care să intervină. Nu știm când vom putea pleca", a spus, la Digi 24, Bogdan Neagu, un șofer român prins în iadul din Cehia.

Camioane răsturnate, copaci rupți, resturi de clădiri împrăștiate

 

Întrebat ce vede în jur, românul a descris astfel: "Camioane răsturnate, copaci rupți, resturi de clădiri împrăștiate pe câmp. O imagine înfiorătoare. Am fost aproape de tornadă. Am văzut grindină mare și vânt puternic".

O tornadă a devastat sud-estul Cehiei

 

O tornadă puternică a afectat mai multe sate din sud-estul Republicii Cehe, rănind 150 de persoane și provocând daune majore. 

Fenomenul neobişnuit pentru Europa s-a produs în sud-estul ţării. Mai bine de 200 de poliţişti au fost trimişi de urgenţă în regiune pentru a ajuta la misiunile de salvare a oamenilor din casele afectate.

Tornada a venit după ce, pe parcursul zilei de ieri, în jur de o sută de mii de case din centrul şi sudul ţării au rămas fără curent electric din cauza furtunilor cu descărcări electrice. De asemenea, cursele a 30 de trenuri au fost anulate.

Jumătate din satul Hrusky a fost distrus de tornadă, a declarat un oficial local pentru ziarul Lidove Noviny, iar zonele afectate arătau ca după război. Tornada și grindina au lovit și orașul Hodonin, distrugând un azil de bătrâni și grădina zoologică locală.

Vezi și: Mărturii după tornada devastatoare din Cehia: „Parcă a venit Apocalipsa. Era sânge peste tot”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel