Zeci de români au încins o horă în Times Square, în inima New York-ului: „Valorează cât 5 campanii de promovare ale statului român“ / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un grup de români a adus magia dansului românesc în inima New Yorkului, desfășurând un spectacol inedit în celebrul Times Square, la care au luat parte, încântați, sute de oameni.

Un grup de maramureșeni a adus bucuria dansului românesc în celebrul Times Square din New York, oferind un spectacol inedit ce a încântat mii de turiști aflați în cel mai faimos centru metropolitan din lume.

Acești membri ai Ansamblului folcloric național Transilvania, îmbrăcați în straie populare tradiționale, au organizat spontan o serie de dansuri pe ritmuri populare maramureșene. Spectacolul lor a fost însoțit de sunete autentice de viori și tobe, aducând o notă de autenticitate și frumusețe culturală acestui moment artistic.

Spectacolul lor a strălucit în inima New York-ului și a cucerit atât trecătorii din aglomeratul Times Square, cât și mediul online, unde videoclipurile au devenit virale, atrăgând zeci de comentarii pline de apreciere.

Unul dintre aceste comentarii subliniază impactul lor: "Puteau să petreacă timpul într-un magazin sau în Central Park. Ceea ce au făcut aici valorează cât 5 campanii de promovare desfășurate de statul român sau de ministerul corespunzător", potrivit money.ro

Ansamblul folcloric Transilvania din Baia Mare, considerat unul dintre cele mai importante ansambluri folclorice naționale, are o istorie bogată, fiind înființat în 1959 sub denumirea de Ansamblul de Cântece și Dansuri "Maramureșul". De-a lungul timpului, acest ansamblu a promovat cultura folclorică românească pe scenele naționale și internaționale, contribuind semnificativ la conservarea acestui inestimabil tezaur cultural.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel