Zeci de părinții cu copii mici, care trebuiau să plece spre Luton, Anglia, blocați de peste 16 ore în aeroport: „Bătaie de joc!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Zeci de familii, multe dintre ele cu copii, au așteptat peste 16 ore în Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj să poată zbura spre Londra – Luton, apoi au plecat, după ce li s-a spus că zborul a fost amânat pentru vineri seara.

Laura Furdui, una dintre pasagere, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii nu au primit mâncare sau apă din partea companiei Wizz Air care opera zborul spre Londra- Luton, iar modul în care au fost tratați înseamnă „mai mult decât o bătaie de joc”.

„Trebuia să decolăm spre Londra – Luton joi la ora 11.30, am ajuns la Aeroportul Cluj cu două ore mai devreme, cu doi copii mici, de 7 luni, respectiv 3 ani. Ne-au făcut îmbarcarea, am predat bagajele de cală, am făcut check-in-ul, după care ne-au scos și ne-am întors din nou în aeroport, cu toată procedura, de recuperat bagaj, și am reintrat în țară. Am stat la coadă pentru reprogramare la zborul care urma să plece la 20,05.

Am ieșit din aeroport să mâncăm, din partea companiei nu am primit nici măcar un pahar cu apă, dar nici informații nu au fost în stare să ne dea, și ne-am întors, am repetat procedura de check-in, am predat bagajele de cală, din nou, și am stat în sala de așteptare până la 23.30, când ne-au scos din nou, și am refăcut intrare în țară. Modul în care am fost tratați este mai mult decât bătaie de joc, am fost obligați să stăm să așteptăm”, a povestit aceasta.

Români obligați să arunce hrana. Chiar și piureurile pentru bebeluși

Laura Furdui a afirmat că în sala de așteptare erau zeci de familii, multe cu copii mici, dar și persoane bolnave, care au fost ținute în aeroport ore întregi fără să primească nimic din partea companiei Wizz Air, fiind oameni care stăteau și pe jos, deoarece nu mai erau locuri pe scaune.

„La niciun telefon al companiei nu răspundea nimeni, nici la cele din străinătate, nu am primit nici măcar un pahar cu apă sau un sandwich. Am stat cu copiii nemâncați și nebăuți. De la controlul de securitate nu ne-au lăsat joi seară să intrăm cu apă sau sucuri pentru copii în sala de așteptare, le-au aruncat la gunoi. Inclusiv piureul de legume pentru fetița de 7 luni, într-un borcănaș, l-au desigilat să ia o mostră, probă biologică, a trebuit să îl arunc odată desfăcut pentru că nu mai e bun. Vom face cerere să primi despăgubiri”, a subliniat Furdui.

Pasagerilor li s-a spus că zborul spre Londra – Luton a fost reprogramat pentru vineri la ora 17.30, după 30 de ore, dar nu există siguranța că avionul va decola la ora estimată.

Reprezentanții companiei Wizz Air nu au putut fi contactați până la ora transmiterii acestei știri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel