Zeci de pagini de Facebook din Italia, ÎNCHISE. Acuzate că distribuiau ştiri false

Andreea Cosma |
Data publicării:

Reţeaua socială Facebook a închis 23 de pagini în Italia, printre care multe care susţineau partidele populiste aflate la guvernare în această ţară, pentru difuzarea de ştiri false şi încălcarea altor reguli ale reţelei, informează luni dpa.

Acţiunea are loc pe fondul îngrijorărilor conform cărora ştirile false ar putea afecta campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, a fost iniţiată ca răspuns la o investigaţie întreprinsă de Avaaz, organizaţie civică globală.

"Am înlăturat o serie de conturi false şi duplicate care încălcau politicile noastre privind autenticitatea, precum şi mai multe pagini pentru schimbarea numelui acestora", a anunţat luni, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Facebook. "De asemenea, am acţionat împotriva unor pagini care au postat în mod repetat informaţii false. Vom continua să acţionăm dacă vom descoperi alte încălcări" ale politicilor noastre, a adăugat acesta.

 

Pagini care distribuiau ştiri false despre imigranţi şi vaccinuri, închise de Facebook

 

Comunicatul mulţumeşte organizaţiei Avaaz pentru semnalarea îngrijorărilor sale şi subliniază că Facebook este "focusat pe protejarea integrităţii alegerilor pe teritoriul UE şi în lume".

La rândul său, Avaaz precizează într-un comunicat că paginile care au fost închise aveau în total 2,46 de milioane de urmăritori şi erau folosite pentru a difuza ştiri false sau mesaje împotriva imigranţilor, a vaccinurilor sau evreilor.

Una dintre aceste pagini a difuzat o înregistrare video cu migranţi care distrug o maşină a poliţiei, fără a-i atenţiona pe utilizatorii reţelei că aceasta era o scenă dintr-un film. Înregistrarea a avut aproape 10 milioane de vizualizări, a precizat Avaaz.

Alte grupuri şi-au schimbat numele în mod clandestin pentru a susţine partidul de extremă dreapta Liga al vicepremierului italian Matteo Salvini sau pe aliatul său din cadrul coaliţiei, partidul antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S). De exemplu, una dintre paginile politice pro-M5S s-a numit iniţial "Sexy Bombs", iar o alta în sprijinul lui Salvini a atras iniţial urmăritori prin numele "Cel mai rău Big Brother 2018".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel