ZECI de migranţi descoperiţi la bordul a două camioane, în Belgia

Andreea Cosma |
Data publicării:

Unsprezece migranţi au fost descoperiţi sâmbătă dimineaţa în remorca unui camion în estul Belgiei, la Saint-Trond, iar alţi nouă au fost găsiţi la Bruges, în nord-vestul ţării, transmite AFP, citând anunţurile parchetelor din cele două provincii.

Cei 11 migranţi descoperiţi la Saint-Trond (circa 65 km est de Bruxelles), printre care femei şi copii, sunt de origine africană, probabil din Eritreea, iar starea lor de sănătate este bună, a indicat parchetul din Limbourg.

Migranţii au fost descoperiţi după ce şoferul camionului, care se îndrepta spre Marea Britanie, a oprit pentru o problemă tehnică la un service.

Conform parchetului din Flandra Occidentală, citat de agenţia Belga, poliţia a descoperit sâmbătă dimineaţa nouă bărbaţi, care s-au declarat irakieni, ascunşi într-un camion care se deplasa spre Bruges. Starea lor de sănătate este bună.

Poliţia fusese avertizată despre prezenţa migranţilor în acest camion, care rula spre portul Zeebrugge, a indicat sursa citată.

Belgia se află pe o rută foarte frecventată de migranţi şi de reţelele de traficanţi, care încearcă să profite de situarea sa în apropierea Marii Britanii.

Marţi, poliţia belgiană a arestat, într-o parcare din Gand (nord-vest), trei bărbaţi de origine irakiană suspectaţi de trafic de persoane, într-o camionetă care transporta 16 persoane.

Treizeci şi nouă de persoane au fost găsite miercuri decedate în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi. Patru persoane au fost arestate.

Parchetul federal belgian a deschis o anchetă în paralel cu investigaţiile din Marea Britanie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel