Zeci de cereri pentru adoptarea fetițelor Cristinei, ucisă în Spania. Cine are cele mai mari șanse

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de persoane au depus cereri pentru adoptarea fetelor Cristinei Marin, ucisă în Spania pe data de 7 iulie. Inițial, familia Cristinei ar fi refuzat să le primească în custodie pe cele două fete pentru că ar fi avut o stare economică precară, după cum scria presa spaniolă. 

Parohia din Santo Domingo de Lepe (Huelva) a găzduit miercuri seara seară o slujbă  în memoria Cristinei Marin, de 24 de ani, ucisă de concubinul său acum două săptămâni. Corpul femeii urmează să fie repatriat. 

La slujbă au participat cetățeni aparținând comunității românești din Lepe, care depășește 1500 de persoane care au dorit să fie alături de familia fetei ucise. Sunt aceleași persoane care au donat bani pentru repatrierea corpului Cristinei.

Suma de 5500 de euro, necesară repatrierii corpului Cristinei a fost strânsă în totalitate, însă potrivit unor surse, familia Cristinei ar mai încerca să obțină bani, continuând campania de strângere de fonduri și în România. 

Suma a fost strânsă în mare parte de Asociația de români din Spania. Aici a contribuit și Primăria din Lepe, precum și oameni de afaceri din zonă. 

Sora Cristinei a solicitat de asemenea custodia celor două fete de 2 și 5 ani, cu scopul de  le duce în România. Cererea a fost formulată  în mod oficial în fața delegației pentru egalitate din Junta de Andalucía-Huelva. Șansele însă nu ar fi prea mari, familia din România fiind extrem de săracă. 

Cu toate acestea, în cazul în care nu se acordă tutela minorilor, vor fi studiate zecile de cereri care au fost depuse, deoarece multe familii s-au oferit să adopte fetițele astfel încât acestea să nu fie despărțite. Situația este complexă, pentru că una dintre fete este cetățean spaniol, în condițiile în care s-a născut în Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel