Zboruri directe spre Milano şi Londra, din decembrie de pe aeroportul Baia Mare

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Aeroportul din Baia Mare va opera din nou zboruri interne și externe. Informația a fost făcută publică de Ionel Bogda, președintele CJ Maramureș.

Zborurile externe din şi înspre Baia Mare vor reveni din luna decembrie pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) ca urmare a aprobării schemei de ajutor de stat de către Comisia Europeană, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Practic, vorbim de o revenire a zborurilor externe din şi înspre Baia Mare, însă într-o variantă nouă, susţinută de Comisia Europeană. Ideea e ca în timp aceste rute să devină rentabile ca apoi să testăm alte rute din Europa, dar şi interne. Începând cu 17 decembrie o să avem două zboruri săptămânale din Baia Mare spre Bergamo, Milano, Italia şi Stansted, Londra, Marea Britanie. Din 8 aprilie 2022, deschidem ruta Baia Mare - Beauvais, Paris, Franţa. Toate zborurile vor fi efectuate de compania aeriană HiSky Europe cu aeronave Airbus. E doar începutul pentru că din primăvară, probabil luna mai, pe AIM revin zborurile charter spre Turcia, Egipt şi Tunisia", a spus Ionel Bogdan.

Temporar, de pe AIM a mai operat trei zboruri pe săptămână pe destinaţia Viena-Baia Mare-Viena compania aeriană Austrian Airlines.

De asemenea, destinaţia Baia Mare-Bucureşti-Baia Mare este deservită cu două zboruri pe săptămână de Tarom.

Totodată, preşedintele CJ Maramureş a mai precizat că aeroportul va avea cât mai curând un nou terminal de pasageri şi unul de marfă.

Pe lângă cursele de linie, charter şi low cost, pe AIM sunt operate frecvent zboruri business şi medicale interne şi externe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel