Wizz Air angajează 4.600 de piloţi: Condiţii pentru candidaţi și care este procedura de recrutare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Wizz Air
Sursa foto: Facebook @Wizz Air

Compania aeriană Wizz Air îşi propune să recruteze 4.600 de noi piloţi până în 2030 şi anunță intenția de a tripla mărimea flotei sale, cu 500 de aeronave Airbus în următorii zece ani.

„Wizz Air anunţă intensificarea recrutării de piloţi în cadrul reţelei sale, cu obiectivul de a angaja 4.600 de noi piloţi până în 2030. Compania aeriană a instruit deja peste 150 de noi piloţi pentru a zbura în această vară la peste 100% din capacitatea pre-Covid şi îşi propune să recruteze alţi cel puţin 300 până la finalul acestui an, ca parte din planurile ambiţioase de creştere după pandemie”, anunţă compania printr-un comunicat de presă.

Conform reprezentanţilor operatorului aerian, candidaţii pot aplica online pe site-ul companiei. Astfel, piloţii care se vor alătura Wizz Air vor opera pe flota compusă din aeronave Airbus A320 şi A321 noi, pe mai mult de 800 de rute, către 191 de destinaţii din 49 de ţări.  

„Wizz Air se angajează cel puţin să tripleze mărimea flotei sale, cu 500 de aeronave Airbus aşteptate în următorii zece ani”, adaugă sursa citată.   Compania aşteaptă cereri de înscriere din partea căpitanilor experimentaţi şi a primilor ofiţeri, precum şi a celor fără experienţă de zbor. În afara recrutării intense de piloţi, Wizz Air continuă să recruteze membri ai echipajului de bord în cadrul celor 43 de baze, cu scopul de a-şi atinge planurile de creştere.   Wizz Air a deschis 18 noi baze şi a introdus peste 300 de noi rute în întreaga reţea în ultimul an.  

„Suntem încântaţi să recrutăm pentru mii de noi poziţii de pilot într-un moment important pentru Wizz Air, pe măsură ce continuăm să ne creştem prezenţa în toată Europa şi nu numai. Fie că vorbim de un pilot experimentat cu o experienţă de 20 de ani, fie de un pilot aspirant fără experienţă în aviaţie, ne angajăm să ne sprijinim personalul cu un traseu de carieră clar şi oportunităţi pentru o dezvoltare rapidă”, spune Heiko Holm, Chief Operations Officer al Wizz Air.  

Toate zborurile Wizz Air sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri, A320neo cu 186 de locuri, A321 cu 230 locuri şi aeronave Airbus A321neo cu 239 locuri.  Cu Wizz Air au călătorit 10,2 de milioane de pasageri în anul financiar F21, care s-a încheiat pe 31 martie 2021.   


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel