Vremea face ravagii în 8 județe: Copaci doborâţi, stâlpi de telefonie căzuți, TIR-uri blocate

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Ploile și ninsorile din ultimele 24 de ore au produs efecte în 10 localităţi din 8 judeţe. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor copaci doborâţi de vânt, scoatearea apei din beciuri sau deblocarea unor TIR-uri, anunţă IGSU. Codul galben de ninsori e menținut până joi dimineață. 

În ultimele 24 de ore, peste 4.600 de pompieri au intervenit în sprijinul autorităților și populației din zonele aflate sub incidența acestora.

Vremea nefavorabilă a impus intervenția promptă a pompierilor militari în 10 localități din 8 județe - Bihor, Bistrița-Năsăud, Constanța, Harghita, Mureș, Sălaj, Suceava și Tulcea - unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 beciuri, îndepărtarea a 2 zăpoare și degajarea a 5 copaci și a 4 stâlpi de telefonie căzuți pe carosabil, fără ca aceste incidente să genereze victime în rândul cetățenilor.

Totodată, 9 autotrenuri care nu au mai putut înainta din cauza carosabilului alunecos au fost deblocate.

Din cauza ninsorii și a poleiului, traficul rutier pe 3 drumuri naționale (DN 15/HR, DN 13B/HR și DN 17/SV) și pe 1 drum județean (DJ 108G/SJ) a fost afectat. Echipaje specializate au fost mobilizate în teren, pentru remedierea situației și reluarea circulației în condiții normale.

Totodată, din cauza vântului puternic au fost suspendate, temporar, manevrele în Portul Midia și în Bara Sulina.

„Pentru optimizarea reacției la solicitările cetățenilor din zonele afectate, în 9 județe (AG, BH, BN, CS, CJ, HD, MM, SJ și TM) au fost activate grupele operative. De asemenea, pentru gestionarea cu eficiență a potențialelor efecte, în cele 4 județe aflate sub avertizarea de cod portocaliu (BN, CS, HD și MM) au fost organizate ședințe extraordinare ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. La acest moment, nu sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor hidrometeorologice, însă pompierii militari rămân la datorie pentru monitorizarea situației și aplicarea măsurilor imediate în caz de nevoie", arată IGSU, potrivit Mediafax.

De miercuri dimineață până joi la ora 10.00 se menține o avertizare cod galben pentru aproape toată țara, anunțându-se intensificări ale vântului și ninsori viscolite în zonele montane. În regiunile estice vor fi precipitații, la început ninsori în zona de munte și în nordul Moldovei și mai ales ploi și lapoviță în rest, iar spre seară și noaptea vor predomina ninsorile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel