Vot diaspora. Băsescu: "Aș lăsa două zile pentru votul în Diaspora"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Traian Băsescu a declarat, în contextul scrisorii lui Klaus Iohannis în care cere Guvernului și Parlamentului să modifice legislația electorală, că ar propune ca votul în diaspora să se desfășoare în două zile, transmite Mediafax. 

"Aș lăsa două zile pentru votul în Diaspora și aș face o evaluare, prin contactarea administrațiilor locale din statele UE, unde sunt concentrați românii și le-aș crea condiții să voteze. Faptul că amplasezi prost secțiile de votare nu îți dă nicio scuză că nu ai creat o condiție ca cetățenii să își exercite un drept constituțional, dreptul la vot", a afirmat Traian Băsescu, miercuri la România Tv.

Vezi și: Șerban Nicolae l-a DESFIINȚAT pe Băsescu: "Lui 'Petrov' i se bălăngănea căpăţâna"

Precizările acestuia vin după ce președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, și care să vizeze modificarea legislației electorale. În acest sens, președintele spune că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Președintele României a atenționat „autoritățile statului român că au obligația și responsabilitatea de a pune în aplicare aceste măsuri, pentru a se asigura că toți cetățenii români, din țară sau din străinătate, își vor putea exercita neîngrădit dreptul la vot".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel