Vladimir Putin ANIVERSEAZĂ cinci ani de la anexare Peninsulei Crimeea. A inaugurat două CENTRALE

Andreea Cosma |
Data publicării:
vladimir putin
vladimir putin

Au trecut cinci ani de când Peninsula Crimeea, fostă regiune ucraineană, a fost anexată Rusiei. Vladimir Putin a ținut să marcheze evenimentul într-un mod grandios, prin inaugurarea a două centrale electrice în Crimeea.

Centralele electrice din oraşele Sevastopol şi Simferopol au fost date în folosinţă parţial anul trecut, dar abia de astăzi centralele au început să lucreze la capacitate maximă.

Aceleaşi două centrale sunt implicate într-un scandal internaţional, după ce o companie germană a anunţat că turbinele produse de ea au fost instalate în centralele din Crimeea fără ştiinţa companiei şi cu încălcarea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei.

Moscova a respins toate acuzaţiile. Vladimir Putin, care a pompat miliarde de dolari în Crimeea după ce Moscova a anexat regiunea, în 2014, a participat la operaţiunile de pornire la capacitate maximă a celor două centrale.

"Astăzi s-a mai făcut un pas extrem de important, pentru a întări securitatea energetică în Peninsula Crimeea şi întreg sudul Federaţiei Ruse", a declarat preşedintele Putin, citat de Reuters.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel