Vladimir Putin a concediat întreg personalul, de frică să nu fie otrăvit

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Rusia avertizează că va ataca Marea Britanie și SUA dacă Ucraina va încerca să recucerească centrala din Zaporizhzhia. „Ori pământ rusesc, ori pământ pârjolit”
Rusia avertizează că va ataca Marea Britanie și SUA dacă Ucraina va încerca să recucerească centrala din Zaporizhzhia. „Ori pământ rusesc, ori pământ pârjolit”

Vladimir Putin a devenit din ce în ce mai paranoic. Speriat că ar putea fi otrăvit, președintele Rusiei a luat o decizie fără precedent: a concendiat tot personalul de la Kremlin.

Astfel, luna trecută, 1.000 de persoane, printre care spălătorese, secretare și bucătari, au rămas fără un loc de muncă. Informația a fost dezvăluită de către jurnalistul american Craig Copetas, care a aflat totul de la surse din cadrul serviciilor de spionaj.

Potrivit ziaristului, în prezent liderul rus ar avea angajați care îi gustă mâncarea înainte de a o consuma. „Evaluarea comunității de informații este că Putin este speriat”, notează Știrile PRO TV.

 

Otrăvirea, metoda preferată a serviciilor secrete din Rusia

 

De-a lungul timpului, mai mulți oponenți de-ai lui Vladimir Putin au fost otrăviți. Craig Copetas reamintește că aceasta este metoda preferată de asasinare a serviciilor secrete din rândul cărora provine și Putin.

Fostul agent Aleksandr Litvinenko, devenit disident, a murit în 2006, la Londra, otrăvit cu poloniu, un element radioactiv. În 2018, fostul spion rus Serghei Skripal, aflat în Marea Britanie, abia a scăpat cu viață după otrăvirea cu neurotoxina noviciok.

În 2020, Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, a supraviețuit unui atac cu noviciok atribuit serviciilor ruse.

 

Cine este Craig Copetas?

 

Craig Copetas, care are o carieră jurnalistică de aproape cinci decenii, a lucrat la mai multe publicații prestigioase, printre care The New York Times, Harper’s Magazine și Inc. Magazine.

La un moment dat, americanul a acitivat chiar în Moscova. În 1990, Copetas a primit premiul Școlii de Jurnalism a Universității New York pentru cele mai bune relatări despre Uniunea Sovietică.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel