Vlad Alexandrescu, mesaj DUR pentru Jandarmerie: "NU aveți ce căuta la Parada de 1 Decembrie"

protest
protest

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a transmis un mesaj pentru Jandarmeria Română, care a devenit viral. 

Senatorul USR Vlad Alexandrescu solicită Jandarmeriei Române să nu participe la evenimentele prilejuite de ziua de 01 Decembrie, în contextul în care au gazat oameni la protestul din 10 august. Fiica lui Vlad Alexandrescu a fost lovită de jandarmi la protestul Diasporei, fiind transportată cu o ambulanță SMURD la spital. 

(w460)

Mesajul complet:

"Cer Jandarmeriei Române să nu participe la Parada de 1 Decembrie!

Unu la mână, pentru că ați gazat 100.000 de protestatari pașnici în data de 10 august. Ați folosit substanțe periculoase într-o piață plină și de copii, bătrâni, femei însărcinate și alte persoane vulnerabile. I-ați lovit cu bâtele și picioarele pe cei cu mâinile ridicate, care nu reprezentau niciun pericol.

Doi la mână, nu ați considerat necesar să vă cereți iertare pentru acea noapte oribilă. Ba chiar ați și făcut plângere penală împotriva lor. Tot voi! Tot agresorul reclamă victima! Ați inventat povești cu mașini pline ochi cu cocktailuri Molotov, dar fără să vedem o dovadă nici până astăzi. Ați refuzat să ne spuneți până și ce conțineau acele gaze cu care am fost cu toții otrăviți.

Trei la mână, culmea cinismului, Carmen Dan a vrut să și promoveze "fantoma albă" de pe 10 august. Din Colonelul Paraschiv care trimite brutele peste oameni neajutorați, ar fi devenit Generalul Paraschiv, care ar facep robabil în mare parte același lucru și în viitor. De fiecare dată, majoritatea jandarmilor au tăcut și au aprobat tacit comportamentul conducerii.

Însă comunicatul vostru de astăzi prin care îi numiți antiromâni pe cei care vor să vă întoarcă spatele, în care spuneți că "se descalifică ca oameni, cetățeni și români" este o mizerie. Tupeul de a insulta în continuare cetățeni români, așa cum tot cetățeni români ați atacat cu brutalitate, arată că nu aveți nicio remușcare în a folosi forța împotriva celor care nu se pot apăra. Tăcerea miilor de jandarmi în fața acestor acte dovedește complicitatea cu abuzatorii.

Cred că este timpul să faceți un pas în spate, să intrați într-o perioadă de reflecție și să cereți respectul românilor abia atunci când îl veți merita din nou. Atunci când vă veți curăța rândurile de șefi care vă conduc pe baza loialității față de politic, în disprețul legii românești. Până nu veți înțelege gravitatea faptelor voastre, că jandarmul trebuie să-l apere pe cetățean, nu să-i rupă fața cu bâta, nu cred că aveți ce căuta la Parada de la 1 Decembrie."

(w460)

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy