Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, aviz FAVORABIL în comisiile din Parlament

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Deputatul PNL Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, Energiei și al Mediului de Afaceri în noul Executiv, a primit aviz favorabil în comisiile reunite ale Parlamentului. Au fost 31 de voturi „pentru", șapte voturi „împotrivă" și nouă abțineri, transmite Mediafax.

În cadrul audierii de miercuri în comisiile reunite pentru economie și energie ale Camerei Deputaților și Senatului Virgil Popescu a afirmat că trebuie făcut un calendar pentru abrogarea OUG 114 împreună cu Comisia Europeană și că trebuie definit „consumatorul vulnerabil". Liberalul a mai spus că dorește deblocarea investițiilor din Marea Neagră.

În schimb, senatorul afiliat PSD Daniel Zamfir i-a transmis lui Virgil Popescu, că a început „prost" audierea, criticând guvernarea PSD-ALDE, căci Eurostat a publicat statistici economice favorabile României. Popescu afirmase că programul PSD a fost „cea mai mare vânzare de iluzii".

De asemenea, fostul ministru al IMM-urilor Ștefan Radu Oprea, a criticat programul de guvernare „amatoricesc" promovat de Virgil Popescu, spunând că „economia socială lipsește cu desăvârșire".Oprea a comparat modelul economic promovat de Popescu cu cel promovat și „eșuat" al statului Chile.

Până în prezent, singurul care a primit aviz negativ este, însă, Florin Cîțu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanțelor.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel