Virgil Abloh, designer al grupului LVMH, a decedat

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Moartea creatorului Virgil Abloh a fost anunțată pe contul personal de Instagram și a șocat lumea modei. Designerul a fost diagnosticat, în 2019, cu o formă rară și agresivă de cancer, angiosarcom cardiac și de atunci fusese supus la mai multe tratamente. Virgil Abloh s-a stins din viață la vârsta de 41 de ani, la Chicago.

Renumitul grup LVMH, unde Abloh era designerul liniei de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton din 2018 și preluase 60% din Off White în iulie anul acesta, a dat publicității o declarație în care deplângea decesul.

De înființarea brandului Off White, în 2012, Abloh a devenit cel mai influent brand de pe planetă. A fost denumit „Andy Warhol al acestei generații” chiar de către Muzeul de Artă Contemporană din Chicago, orașul său natal.

Virgil Abloh, era și producător de muzică și înainte de pandemie lucra vara ca DJ în Ibiza. Pe parcursul carierei sale de designer a colaborat cu mai multe mărci, de la Nike la Ikea la Evian.

Prieten cu Kanye West, pe care l-a cunoscut la un stagiu la Fendi, a ajuns, în 2018, la Louis Vuitton, ca director de creație, devenind primul afro-american care a obținut această funcție. În iulie 2020, a fost promovat într-o nouă poziție în cadrul LVMH, ceea ce îi permitea să lucreze cu cele 75 de mărci ale grupului, și putea deveni cel mai puternic executiv afro-american din cel mai puternic grup de lux din lume.

S-a implicat și în viața politică, a făcut alianță cu artista Jenny Holzer pentru a critica strategia de imigrare a lui Donald Trump, Abloh fiind un apărător al multiculturalismului.

 

Facebook Off-White c/o Virgil Abloh

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel